Dan Voiculescu s-a cerut AUDIAT la DNA! Fondatorul PC vrea sa scape de CONTROLUL JUDICIAR

DAN VOICULESCU s-a prezentat, joi dimineata, la DNA, unde a fost audiat la cerere. Potrivit unor surse citate de Romania Libera, Voiculescu vrea sa scape de CONTROLUL JUDICIAR pentru a putea pleca in strainatate.

Fondatorul trustului Intact trebuie sa se supuna acestei masuri restrictive in DOSARUL DE SANTAJ in care este acuzat ca a cerut bani de la mai multi oameni de afaceri, amenintandu-i cu declansarea unor campanii de discreditare prin trustul de presa pe care l-a fondat.

Citeste si: DAN VOICULESCU DA IN JUDECATA CONDUCEREA CURTII DE APEL

“Le-am spus procurorilor ca as dori sa nu ma mai duc la politie permanent. De plecat din tara nu mai plec, concediul mi l-am stricat, ca atare nu sunt motive sa fiu cercetat sub CONTROL JUDICIAR. Am venit cu propunerea sa vin de cate ori ma cheama, dar nu in zile fixe (…)”, le-a spus VOICULESCU, la iesire, ziaristilor prezenti in fata sediului DNA.

“Eu am motivat aceasta cerere. Deocamdata nu sunt vinovat, exista prezumtia de nevinovatie, iar expunearea publica excesiva, imi creaza imaginea unui om care daca merge de doua ori pe saptamana la politie are probleme. Eu deocamdata nu am nici un fel de probleme”, a mai spus VOICULESCU.

De asemenea, fondatorul PC si al trustului Intact a infirmat informatiile potrivit carora ar fi dat in judecata completul Curtii de Apel Bucuresti, contestand astfel numirea magistratilor care analizeaza dosarul ICA.

Citeste si: DAN VOICULESCU: NU MAI IMI ARDE DE CONCEDIU, DAR CRED CA NICI LUI TRAIAN BASESCU

“Nu am contestat la Tribunal (…) e o greseala. Nu am facut eu acest lucru. Trebuie investigat, eu nu am facut aceasta plangere la Tribunalul Bucuresti”, a precizat DAN VOICULESCU. “Unii vor sa fiu condamnat pana in decembrie. Băsescu nu vrea sa plece pana nu ma vede condamnat. Nu mi-e frica de inchisoare”, a continuat el.

“‘Nu poti sa ai nimic impotriva unei Curti de Apel. Parerea mea personala este ca doamna judecator este un judecator cu foarte multa experienta. Are o mare problema in acest dosar pentru ca acuzatia ca eu as fi ascuns actiuni provenite dintr-o alta actiune este imposibil de demonstrat, pentru ca in momentul in care am facut donatia catre fiicele mele aveam dovada de la procuratura generala ca privatizarea ICA este legala. Reprezentarea mea cand am facut donatia avea la baza o analiza de la procuratura generala ca privatizarea a fost legala. Eu aveam in fata ochilor NUP in privatizarea ICA in perioada dinaintea donatiei. Deci nu se pune problema ca as fi vrut sa disimulez sau sa ascund donatia catre fiicele mele.”

Nu acelasi lucru l-a spus si in cazul ziaristilor dati in judecata recent: “Cei care mint si spun lucruri neadevarate trebuie sa raspunda pentru faptele lor”, a motivat el decizia.

Sursa foto: activenews.ro