DAN VOICULESCU a depus PLANGERE PENALA impotriva MAGISTRATILOR care l-au trimis la inchisoare pentru “REPRESIUNE NEDREAPTA”

Curtea de Apel a stabilit noul complet in DOSARUL ICA

DAN VOICULESCU a anuntat, pe blogul sau, ca a depus PLANGERE PENALA impotriva JUDECATORILOR Camelia Bogdan si Mihai Mihalcea, cei care l-au trimis la inchisoare in dosarul ICA.

Voiculescu le imputa celor doi ca motivarea deciziei nu contine probe impotriva sa, astfel incat condamnarea de zece ani reprezinta o infractiune, anume REPRESIUNE NEDREAPTA.

“Am citit motivarea deciziei din 8 august a Cameliei Bogdan. Am crezut ca macar motivarea va contine probe directe sau indirecte impotriva mea. Nici urma de probe! Asadar, am depus o PLANGERE PENALA impotriva Cameliei Bogdan si a lui Mihai Mihalcea pentru savarsirea infractiunii de REPRESIUNE NEDREAPTA prevazuta de art. 283 alin. 2 Cod Penal care se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”, scrie DAN VOICULESCU.

Citeste si: CONTESTATIA lui Voiculescu se va judeca tot la Curtea de Apel Bucuresti!

Acesta sustine ca va merge cu acest proces pana la capat, inclusiv la instantele europene. “Sunt hotarat – iar consecventa ma caracterizeaza – ca acest dosar sa fie judecat, in continuare, atat de instantele din Romania, cat si de cele din Europa. Nu pot lasa ca tot ce am realizat in aceasta viata, prin munca cinstita, sa fie umbrit de o mare nedreptate”, sustine omul de afaceri.

Pe 8 august, DAN VOICULESCU a fost condamnat la zece ani de inchisoare, in Dosarul ICA, in care este acuzat de spalare de bani si de un prejudiciu de 60 milioane de euro. Voiculescu primise, pe fond, cinci ani de inchisoare, insa procurorii DNA au cerut, la judecata de la Curtea de Apel, majorarea pedepsei.

Citeste si: Instanta a motivat condamnarea lui DAN VOICULESCU la 10 ani de inchisoare

Dupa doua-zile de audieri-maraton, judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au pronuntat, vineri, sentinta definitiva in dosarul ICA.

In pledoaria finala sustinuta in fata instantei, DAN VOICULESCU a sustinut ca rechizitoriul dosarului ICA este “incorect” si “bazat pe falsuri, nu pe probe”.