Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul ICA

DAN VOICULESCU are un nou termen in dosarul ICA - UPDATE

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, la 5 ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani in dosarul pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), care a ajuns la cel de-al 60-lea termen. Sentinta poate fi atacata cu apel.

Gheorghe Mencinocopschi a primit, la randul sau, o pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare, aceeasi sentinta fiind dispusa si pentru Sorin Pantis, Corneliu Popa si Catalin Sandu Jean. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. 

Fondatorul Partidului Conservator (PC) este acuzat ca a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro prin cumpararea unui teren subevaluat. Dan Voiculescu a demisionat de doua ori din Parlament, dupa doua alegeri diferite, dosarul fiind mutat de la o instanta la alta. Potrivit legii, numai instanta suprema poate judeca parlamentari.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, este acuzat de procurori de “folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata”.

In acelasi dosar, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop.