Dan Voiculescu a plecat din Romania, cu avionul personal

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a parasit Romania joi seara, la cateva ore dupa ce fusese retinut directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, informeaza Romania TV.

Voiculescu a plecat de pe teritoriul national in cursul zilei de joi, cu avionul personal, de la un terminal privat al aeroportului Otopeni.

Este acelasi terminal de la care a incercat sa plece din tara si Gigi Becali, inainte de a fi condamnat la trei ani de inchisoare, insa situatia lor este diferita intrucat nu exista pentru Voiculescu o interdictie de a parasi tara.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pe 31 mai. Imediat dupa anuntarea sentintei, avocatul lui Alexandrescu a declarat la Romania TV ca a facut recurs la decizia de arestare preventiva. Dan Voiculescu si fiica lui, Camelia, sunt si ei implicati in cazul de santaj. Potrivit procurorilor DNA, trustul de presa pregatea presiuni mediatice si puneau la cale o campanie ampla de denigrare, prin Antena 3.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu l-a amenintat pe Ioan Bendei ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva acestuia, daca nu semneaza in numele companiei RCS RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.

“In intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrans, in mod repetat, partea vatamata Ioan Bendei, administrator al unei societati comerciale, amenintand-o cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare pentru aceasta de natura a-i afecta viata personala si cariera profesionala. in aceasta modalitate, cel in cauza a urmarit sa-l determine pe Ioan Bendei sa semneze in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group SA in conditii prestabilite, respectiv pe o perioada de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica incasarea unui pret de 0,6 euro/lunar/abonat”, sustine DNA in referatul in care solicita judecatorilor arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia, apar in dosarul de santaj in care este implicat directorul general de la Antena 1, Sorin Alexandrescu si administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, potrivit Romania TV.

in referatul procurorilor, apare stenograma unei discutii intre Alexandrescu si Dan Voiculescu privind contractul cu RCS.

Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu RCS?
Alexandrescu: Lucram, deja avem pe post ceva. Deci lucram la ea.
Dan Voiculescu: Da. Bravo. Dar nu, cred ca ar trebui in afara de pe post.
Alexandrescu: Da, da. Pai am facut aia cu un scop, dar va spun eu cand ne vedem fata in fata.

Camelia Voiculescu a fost si ea interceptata de procurorii DNA, dar indirect. Telefonul lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Grup, era ascultat in baza unui mandat emis de instante.

Sursa: RTV