DAN VOICULESCU mai ASTEAPTA! Tribunalul Bucuresti a amanat decizia ELIBERARII CONDITIONAT

Tribunalul Bucuresti va lua, vineri, o decizie defintiva in privinta cererii de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), informeaza News.ro.

UPDATE: Tribunalul Bucuresti a amanat, vineri, pentru 10 ianuarie pronuntarea asupra cererii de liberare conditionata depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), informeaza News.ro. In prima instanta, Judecatoria Sectorului 5 a respins cererea lui Dan Voiculescu, motivand ca a profitat de carentele legislative pentru a obtine cat mai usor zile libere si a dat ca exemplu ca a castigat 60 de zile pentru doua studii la care a lucrat patru ore.

STIRE INITIALA

In prima instanta, Judecatoria Sectorului 5 a respins in 13 decembrie 2016 cererea omului de afaceri, motivand ca el a profitat de carentele legislative pentru a obtine cat mai usor zile libere si a dat ca exemplu ca a castigat 60 de zile pentru doua studii la care a lucrat patru ore.

Judecatoria Sectorului 5 a decis ca el sa mai poata depune o noua cerere in septembrie 2017. Decizia instantei a fost contestata la Tribunalul Bucuresti. “Lucrarile realizate de catre petent in perioada detentiei nu sunt de natura a dovedi ca acesta s-a indreptat si poate executa restul pedepsei in stare de libertate. In realitate, petentul nu a facut decat sa profite de carentele legislatiei din domeniu pentru a putea obtine cat mai usor zile castig, urmand astfel a fi liberat mai repede.

Printre aceste lacune ale legislatiei, pe care petentul le-a exploatat cu nonsalanta, se numara lipsa unei modalitati concrete de control a activitatii pe care persoanele condamnate le desfasoara in timpul programului de lucru, lipsa unei verificari efective a continutului lucrarii, acordarea aceluiasi numar de zile castig indiferent de tipul de lucrare realizata (judecatorul cauzei reaminteste ca petentul a obtinut 60 de zile castig pentru doua studii la care a lucrat, potrivit tabelului de pontaj, in total patru ore), lipsa unor criterii legale care sa permita comisiei de liberare conditionata sa verifice modalitatea de intocmire a lucrarii si sa refuze acordarea zilelor castig”, se arata in motivarea Judecatoriei Sectorului 5.

Sursa foto: jurnalul