DAN VOICULESCU cere din nou anularea CONDAMNARII la 10 ani de INCHISOARE din dosarul ICA

Omul de afaceri DAN VOICULESCU, condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul  Privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, a depus la Curtea de Apel Bucuresti, pe 19 februarie 2016, o contestatie in anulare, in care cere desfiintarea sentintei de inchisoare primita in august 2014, relateaza Adevarul.

Primul termen de judecata a contestatiei a fost stabilit pe 18 martie 2016, iar omul de afaceri are calitatea in acest dosar de contestator-condamnat.

Este a doua contestatie in anulare depusa de omul de afaceri.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: KLAUS IOHANNIS sa nu se lase PAPUSARIT de DAN VOICULESCU

Reamintim ca pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Curtea de Apel Bucuresti a dispus totodata confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu. Instanta a confiscat de la Camelia si Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei reprezentand contravaloarea a aproape 10 milioane de actiuni detinute la SC Compania de Cercetari Aplicative si Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecareia.

Sursa foto: a3