DAN VOICULESCU cere stramutarea contestatiei in dosarul ICA. Solicitarea, analizata de Inalta Curte

Avocatii lui Dan Voiculescu vor ataca la CEDO decizia Curtii Supreme in dosarul Telepatia

Omul de afaceri Dan Voiculescu cere stramutarea contestatiei in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la o alta curte de apel din tara. Ramane de vazut daca stramutarea sa este intemeiata. Decizia va fi luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Avocatii lui Dan Voiculescu au trimis o cerere la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca aceasta contestatie in anulare sa fie stramutata la o alta Curte din tara si sa nu fie judecata la Curtea de Apel Bucuresti, anunta B1 TV.

Amintim ca la sfarsitul lunii august, Dan Voiculescu a depus la Curtea de Apel Bucuresti o contestatie prin care solicita anularea pedepsei de 10 ani inchisoare pe care a primit-o in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

Citeste si: VOICULESCU isi va ispasi pedeapsa la Penitenciarul Rahova

Voiculescu, alaturi ceilalti sase condamnati la pedepse cu executare din dosarul ICA – Sorin Pantis, Jean Catalin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Savulescu si Gheorghe Mencinicopschi – se afla incarcerati, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si: DAN VOICULESCU HUIDUIT LA PUSCARIE. “VARANUL” este strigat “SIFON” sau “TURNATOR”

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.