DOSARUL LUI DAN VOICULESCU: Urmatorul termen este programat in data de 7 iulie – UPDATE

DAN VOICULESCU, la Curtea de Apel. Procesul va incepe la ora 12.30 - UPDATE

DAN VOICULESCU a ajuns, marti dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Procesul lui Dan Voiculescu este programat sa inceapa la ora 12.30. Voiculescu se afla la aceasta ora la restaurant, unde asteapta sa inceapa procesul. 

UPDATE ora 17.08: Avocatul lui DAN VOICULESCU a declarat ca apararea gandeste pozitiv si ca asteapta cu optimism urmatorul terman. “Apararea este pregatita pentru termenul final!”, a mai adaugat acesta. Potrivit unor surse din interiorul Curtii de Apel, avocatul lui DAN VOICULESCU a avut un schimb dur de replici cu judecatorii.

UPDATE ora 17.00: S-a acordat un nou termen in DOSARUL ICA, acesta urmand sa aiba loc la Curtea de Apel Bucuresti in data de 7 iulie. In cadrul termenului de peste sase zile vor fi audiate ai fiicele lui DAN VOICULESCU! Intrebat de jurnalisti cum i se par noii judecatori desemnati sa judece acest caz, DAN VOICULESCU a raspuns ironic: “Draguti!” Omul de afaceri a precizat ca fetele sale nu se vor prezenta in fata magistratilor, in locul lor urmand sa vina avocatii acestora.

UPDATE ora 16.48: Camelia si Corina Voiculescu, cele doua fiice ale omului de afaceri DAN VOICULESCU, vor fi audiate de magistrati in cadrul DOSARULUI ICA, acest lucru urmand sa se intample la urmatorul termen al dosarului.

UPDATE ora 15.43: Cei doi judecatori care formeaza noul complet de judecata au dispus extinderea sechestrului asigurator pe bunurile lui Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea ICA. Procurorii au dispus sa se puna sechestru pe 9 mil. de actiuni de la Grivco instrainate prin donatie de Dan Voiculescu fiicei sale, dar si pe 36 de hectare de teren. Un avocat al lui Dan Voiculescu vrea sesizarea Curtii Supreme, potrivit unor surse aflate la proces.

UPDATE ora 15.15: Scandal la procesul lui Dan Voiculescu. Avocatii acestuia au venit cu o serie de motive de amanare si au cerut sa fie adaugat la dosar documentul prin care a fost investit noul complet de judecata. Exceptiile au fost contrazise de completul de judecata, avocatul lui Voiculescu a insistat pe ideea ca acest complet nu a fost aleatoriu si a cerut hotararea prin care a fost numit, de aici urmand tot felul de replici pe diferite articole de lege. S-a cerut o noua repartizare a dosarului, insa solicitarile lor au fost respinse. Unul dintre avocati a cerut recuzarea unuia dintre judecatori, invocand disputa verbala. S-a respins si aceasta recuzare, deoarece nu intra sub incidenta legii, spune judecatorul. Judecatorul Camelia Bogdan s-a mai confruntat cu astfel de dispute, fiind renumita pentru rapiditatea cu care judeca termene si pentru faptul ca nu ii lasa pe avocati sa se strecoare printre articolele de lege.

DAN VOICULESCU a ajuns, marti dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

La 10 iunie, avocatii au cerut amanarea motivand ca procedura de desemnare a judecatorilor nu a fost corecta.

Citeste si: Curtea de Apel a stabilit noi judecatori in dosarul lui Dan VOICULESCU

„M-am uitat pe CV-ul doamnei judecator si am vazut ca este preocupata, studiaza, si este specializata in spalare de bani. Am mare incredere ca va fi in masura sa stabileasca cum mi-am spalat eu banii cu propriii bani. Comparatia cu Vantu nu are nicio legatura. (…) Sa se judece repede, dar nu pentru ca vrea doamna Kovesi. Ce spune doamna Kovesi e incorect. Doamna Kovesi a facut o greseala ca procuror, iar acum CSM-ul se va pronunta daca doamna procuror va fi data afara sau va fi sanctionata. Ea a pus presiune pe actualul complet sa se grabeasca”, s-a adresat Voiculescu jurnalistilor. 

Citeste si: Afla detalii despre dosarul lui DAN VOICULESCU

Marti este primul termen in dosarul ICA cu noii judecatori, Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea.

Acestia au promovat pe posturile vacantate in cadrul sectiei a II-a penale. La acest termen, magistratii ar trebui sa se pronunte pe mai multe exceptii invocate la inceputul procesului de aparatorii lui Voiculescu.

Acestea nu au mai fost solutionate pentru ca Stan Mustata a fost arestat preventiv pentru coruptie, iar Florica Duta s-a pensionat. Stan Mustata trebuia sa judece, in 29 aprilie, impreuna cu Florica Duta, apelurile formulate in dosarul in care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si alti 11 suspecti sunt acuzati de fapte de coruptie privind modul de privatizare al ICA. Cu cateva ore inainte de judecarea dosarului, Stan Mustata a fost ridicat si dus la audieri la DNA, iar ulterior a fost arestat.