Dan Voiculescu planuieste suspendarea lui Traian Basescu

DAN VOICULESCU are un nou termen in dosarul ICA - UPDATE

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a vorbit, luni seara, despre posibilitatea unei noi suspendari a presedintelui Traian Basescu si a spus ca dupa ce se va termina derularea facuta de catre casa de avocatura, va prezenta public din culisele dosarului de santaj anchetat de DNA. 

Voiculescu a afirmat ca va lua in calcul o noua suspendare a lui Basescu, insa a subliniat ca va avea nevoie de sprijinul lui Victor Ponta si a lui Crin Antonescu. “Daca ar depinde de mine as face-o maine”, a spus acesta.

Totodata, Voiculescu a atras atentia ca directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, spunea, intr-una dintre interceptari, ca “eu n-am nimic cu dumneata, problema mea e cu compania”, iar persoana de la RCS-RDS care sustine ca a fost santajata r fi incercat sa-l atraga pe Alexandrescu in capcana santajului prin raspunsul “Stiti, eu, mama mea, familia mea”.

In opinia lui Dan Voiculescu, Traian Basescu “a inceput o campanie furibunda in momentul in care cifrele oficiale ale INS au fost date publicitatii”. Voiculescu a dezvaluit ca urmatorul pas este sa se aplice cifrele actuale referendumului din 2012, pentru a fi validat. 

Reamintim ca  Dan Voiculescu a fost invinuit, luni, de procurorii DNA in dosarul in care directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat pentru santaj. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de Dan Voiculescu, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj.

La finalul audierilor, Dan Voiculescu a declarat ca nu are nicio treaba cu acest dosar si a subliniat ca toata actiunea vizeaza intimidarea presei.

“Mi s-a adus la cunostinta ca as fi complice. (…) Eu nu am nicio treaba cu dosarul asta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt putin complicate. Parerea mea e urmatoare: e o incercare de intimidare a presei, o incercare care demult este dorita”, a spus Dan Voiculescu, negand ca ar fi vorba despre vreun santaj in acest caz.

“E un confict comercial intre Antena Group si RCS, care dureaza de 6 ani, care nu are nicio legatura cu penalul. E un conflict comercial, e adevarat ca pe multi bani”, a mai adaugat Voiculescu, la iesirea de la DNA.

Foto: Cotidianul