Dan Voiculescu ramane sub CONTROL JUDICIAR

DAN VOICULESCU va fi cercetat in continuare sub CONTROL JUDICIAR, a decis, joi, Tribunalul Bucuresti. Omul de afaceri este acuzat intr-un dosar de santaj prin constrangere in scopul dobandirii, in mod injust, a unui folos patrimonial. 

Hotararea Tribunalului poate fi contestata, in cel mult 48 de ore, la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit ordonantei de dispunere a CONTROLULUI JUDICIAR, VOICULESCU “a amenintat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri si administratori a trei companii ca, in situatia in care nu vor incheia contracte de publicitate cu trustul de presa (Intact – n.r.) pe care, in fapt, il conduce, va declansa o agresiva campanie de discreditare”.

Citeste si: VOICULESCU, DESPRE SANAGRA: NU CUNOSC DETALIILE CONTRACTULUI

Anchetatorii sustin ca unul dintre oamenii de afaceri, denuntator in cauza, a cedat presiunii si i-a achitat lui DAN VOICULESCU suma totala de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, incheiate cu trusturile de presa apartinand acestuia.

CONTROLUL JUDICIAR, impune respectarea mai multor obligatii pentru VOICULESCU: sa se prezinte la organul de urmarire penala; sa informeze organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei; sa se prezinte la organul de politie conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, altfel decat cu incuviintarea prealabila a procurorului; sa nu se apropie de denuntatori, de martori si sa nu comunice cu aceste persoane.

DAN VOICULESCU, INTAMPINAT CU PROTESTE LA IPJ ILFOV