Dan Voiculescu sfideaza legea

Dan Voiculescu si apropiatii sai tergiverseaza finalizarea dosarului de santaj in care sunt inculpati! Procurorii au notat in rechizitoriu nu mai putin de 22 cereri si 5 plangeri, multe dintre ele cu continut similar.

Dan Voiculescu, fiica acestuia Camelia si Sorin Alexandrescu i-au sicanat pe anchetatori, dupa ce au facut 22 de cereri si 5 plangeri, multe cu continut similar, din care reiesea ca ei stiau deja probele. Procurorii anticoruptie arata acestea in rechizitoriul transmis la instanta in acest dosar. La capitolul “Atitudinea avuta de invinuiti si inculpat in cursul procedurii de prezentarea a materialului de urmarire penala”, procurorii arata ca, incepand cu 29 august, au fost intreprinse demersurile necesare prezentarii materialului de urmarire penala.

“In timp ce invinuitii Pop Serban si Matiescu George Daniel au reusit intr-un termen rezonabil sa studieze materialul de urmarire penala, si au participat la incheierea proceselor-verbale, ceilalti invinuiti si inculpatul au manifestat o atitudine de tergiversare a acestei proceduri motiv pentru care, prin Rezolutia nr. 129/P/2013 din 12 septembrie a fost fixat un termen considerat rezonabil in vederea finalizarii procedurii prezentarii materialului de urmarire penala”, se arata in rechizitoriul transmis instantei.

DNA arata ca relevanta cu privire la atitudinea avuta de cei trei in timpul procedurii prezentarii materialului de urmarire penala sunt procesele verbale facute de anchetatori referitor la activitatile desfasurate, pe zile, si in care s-au consemnat materialele examinate de catre persoanele care au calitatea de invinuit sau inculpat in cauza. Chiar si dupa fixarea termenului de 20 septembrie pentru finalizarea prezentarii materialului de urmarire penala si respingerea plangerii facuta de catre invinuiti impotriva acestei rezolutii, celor trei li s-a permis sa studieze materialul de urmarire penala, pana la 26 septembrie inclusiv, arata procurorii.

Procurorii mai arata ca Dan Voiculescu s-a prezentat o singura data la DNA, iar fiica sa, de doua ori, lasand cereri prin care isi afirmau disponibilitatea de a semna, pur si simplu, procesele verbale atunci cand vor finaliza toti invinuitii studiul materialului de urmarire penala.

 Oameni legii mai sustin ca Sorin Alexandrescu “a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, in opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, in situatia in care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand SC Antena TV Group SA la un pret dorit de inculpat”.

Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durata de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arata anchetatorii.

In rechizitoriu se precizeaza ca actele de constrangere, prin amenintare, s-au exercitat in mai multe feluri, respectiv verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, precum si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata. Acest spot publicitar, arata DNA, a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 – 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total, de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.

 De asemenea, santajul s-ar fi facut prin inscrisuri avand caracter de somatie, emise de catre Intact Publishing SRL, semnate de George Matiescu, in calitate de director general, si trimise catre partea vatamata si catre alte persoane, prin care, sub pretextul desfasurarii unei anchete jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului, sustin procurorii.

Totodata, arata procurorii, Dan Voiculescu, prin demersurile sale, a sprijinit actiunile lui Alexandrescu “menite sa mentina si sa accentueze starea de presiune psihica asupra partii vatamate”.