DAN VOINEA, procurorul Revolutiei: TIBERIU NITU ar trebui anchetat pentru ACUZATIA de OMOR

Procurorul DAN VOINEA, magistratul care a instrumentat DOSARUL REVOLUTIEI si pe cel al MINERIADEI, sustine ca TIBERIU NITU, procurorul general al Romaniei, ar trebui anchetat pentru faptele in care a recunoscut ca a fost implicat in urma cu 25 de ani.

 “In mod normal, o asemenea declaratie data de fostul sef al statului impotriva procurorului general trebuia sa-si gaseasca rezolvarea in deschiderea unei anchete, in care sa se administreze probe in acest sens si sa se afle daca a tras sau nu si ce fel de implicatii a avut la Revolutie. Trebuie sa vedem daca nu cumva intarzierea solutionarii ar putea fi consecinta acestei implicari.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU, un nou ATAC la adresa lui TIBERIU NITU: Nu mi-a spus la numire ca a TRAS in oameni la Revolutie 

Aceasta ancheta ar trebui pornita de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), fiindca CSM joaca un rol important in numirea procurorului general, apoi trebuie deschisa o ancheta de catre Sectia de urmarire penala de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a declarat DAN VOINEA  intr-un interviu acordat pentru cotidianul ‘Romania Libera’.

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU l-a acuzat pe procurorul general al Romaniei, TIBERIU NITU, ca ar fi impuscat oameni la Revolutie, cand era militar in termen. TIBERIU NITU a recunoscut ca a tras, insa a negat ca ar fi omorat oameni in decembrie 1989.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: Kovesi si Nitu mi-au PROMIS inainte de NUMIRE ca SOLUTIONEAZA DOSARELE Mineriadei si Revolutiei 

Sursa foto: adevarul.ro