DANEMARCA: Directorul Seviciilor de Informatii si Securitate Interna si-a dat DEMISIA

Seful Serviciului de informatii si securitate interna din Danemarca (PET), JENS MADSEN, a DEMISIONAT miercuri, la cateva ore dupa publicarea unui raport critic la adresa politiei in legatura cu atentatele de la Copenhaga de la jumatatea lunii februarie, transmite AFP.

“Dupa o analiza atenta, am convenit cu secretarul permanent al Ministerului Justitiei si cu comisarul national al politiei sa preiau noi sarcini pentru a dezvolta politia daneza”, a mentionat JENS MADSEN intr-o declaratie.

Raportul dat publicitatii miercuri arata ca abia la patru ore dupa ce Omar El-Hussein l-a impuscat mortal pe un producator de film la un centru cultural din COPENHAGA forte de politie au fost desfasurate langa principala sinagoga din oras, unde ulterior El-Hussein a ucis un barbat evreu.

CITESTE SI:  ATAC ARMAT intr-o CAFENEA din COPENHAGA. Un CIVIL a MURIT, trei POLITISTI sunt RANITI. UPDATE 

”Patru ore reprezinta un interval prea mare, evident nu suntem multumiti. Nu exista nicio scuza”, a spus ministrul justitiei Mette Frederiksen, intr-o conferinta de presa. Frederiksen a refuzat sa mentioneze daca JENS MADSEN a renuntat la functie din cauza reactiei intarziate a politiei in timpul atentatelor din februarie, precizand doar ca ”a luat nota” de DEMISIA lui.

Pe 14 februarie, Omar El-Hussein, puternic inarmat, a deschis focul asupra unui centru cultural din COPENHAGA, unde avea loc o dezbatere privind libertatea de expresie, omorand o persoana, un realizator de film in varsta de 55 de ani, dupa care s-a facut nevazut. In momentul in care Omar El-Hussein s-a apropiat de sinagoga — la cateva ore dupa incidentul de la centrul cultural unde avea loc o dezbatere despre islam si libera exprimare — sase politisti erau desfasurati, dar ei nu au reusit sa-l opreasca pe El-Hussein sa impuste mortal un barbat evreu neinarmat ce asigura paza lacasului de cult. In cele din urma, atacatorul a fost omorat in zorii zilei de 15 februarie intr-un schimb de focuri cu politia.

CITESTE SI: Un NOU ATAC ARMAT a avut loc la Copenhaga. Presupusul AUTOR a fost IMPUSCAT 

JENS MADSEN a preluat conducerea PET pe 1 ianuarie 2014, dupa ce Jakob Scharf a demisionat pe fondul unui scandal in care fusese implicat fostul ministru al justitiei Morten Bodskov.

Sursa foto: bbc.co.uk