Preliminarii CM 2018: DANEMARCA vs ROMANIA 1-1 (0-0) / TRICOLORII pleaca neinvinsi de pe PARKEN

Nationala Romaniei va intalni, duminica seara cu incepere de la ora 19.00, reprezentativa similara a Danemarcei intr-o partida contand pentru ultima etapa a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor.

UPDATE 2: “Am jucat doar cu Hoban inchizator pentru ca m-am gandit ca Danemarca are presing agresiv. Ca sa joci fotbal, trebuie sa ai jucatori care sa stie sa paseze. L-am simtit bun pe Stanciu la antrenamente si m-am gandit ca se va conecta bine cu Budescu. S-a achitat bine de sarcini in prima repriza.

Nu am cautat in mod deosebit sa debutez oameni azi, dar asa a decurs jocul, asa ca i-am introdus si pe Tucudean, si pe Bancu, alaturi de Balasa. Voi lua doar jucatori in forma, nu ma intereseaza cum ii cheama, au toti usa deschisa”, a declarat Cosmin Contra dupa meci.

Selectionerul a laudat modul in care au luptat tricolorii, in ciuda faptului ca au jucat un om in minus dupa eliminarea lui Ganea.  “Ma bucur pentru rezultat. Eram intr-o situatie dificila, condusi, cu om in minus. Asta demonstreaza ca avem caracter si atitudine, lucruri pe care le cer la echipa nationala. Am intalnit un adversar de top, care a jucat fizic si ne-a pus multe probleme. Ne-au si dat peste cap. Acum, la cald, nu pot decat sa felicit jucatorii pentru ce au jucat. De nemultumiri voi vorbi dupa ce revad meciul de vreo doua ori”, a mai adaugat Contra.

UPDATE: Romania a incheiat la egalitate ultima partida disputata in aceste preliminarii, tricolorii antrenati de selectionerul Cosmin Contra reusind sa smulga o remiza, scor 1-1, in ciuda faptului ca au evoluat aproximativ 30 de minute in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Cristi Ganea (63). Pentru nordici a deschis scorul, Christian Eriksen care a transformat o lovitura de pedeapsa in minutul 60, dupa un fault in careu al aceluiasi Ganea.

Tricolorii au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj gratie veteranului Ciprian Deac (88) care a inscris in poarta aparata de Schmeichel dupa ce mingea a ajuns la el dupa un sut ratat al lui Tucudean. Trebuie precizat ca arbitrul german al disputei de pe Parken a anulat un gol valabil gazdelor in prima repriza validand o semnalizare a tusierului la un ofsaid inexistent (37). In urma acestui rezultat de egalitate, Romania incheie campania de calificare la CM 2018 pe locul al patrulea al Grupei E cu 13 puncte acumulate.  La randul ei, Danemarca si-a asigurat locul al doilea in gupa si biletul pentru baraj.

In celelalte partide disputate in Grupa E, duminica seara, Polonia si-a respectat statutul de lider autoritar si a invins cu 4-2 nationala Muntenegrului, in timp ce in duelul codaselor Kazahstan si Armenia s-a consemnat o remiza, 1-1.

CLASAMENT FINAL GRUPA E:

1. POLONIA (28-14) 25 puncte

2. Danemarca (20-8) 20 p

3. Muntenegru (20-12) 16p

4. Romania (12-10) 13p

5. Armenia (10-26) 7p

6. Kazahstan (6-26) 3p

STIRE INITIALA

O campanie esuata pe care tricolorii vor sa o incheie cu fruntea sus pe arena Parken din Copenhaga acolo unde Cosmin Contra va sustine primul sau test important din postura de selectioner.  Partida din aceasta seara este una decisiva pentru echipa lui Age Hareide, care are nevoie de un singur punct pentru a-si asigura prezenta la baraj. Meciul care va avea loc pe stadionul “Telia Parken” va fi transmis in direct pe TVR 1 si TVR HD.

Din pacate, selectionerul Cosmin Contra nu poate alinia un prim unsprezece ideal in aceasta seara in conditiile in care este vaduvit de aportul a patru jucatori care au evoluat titulari in partida de la Ploiesti, castigata impotriva nationalei Kazahstanului. Astfel, „Gurita” trebuie sa se descurce impotriva puternicilor danezi fara Pintilii, Chipciu, Benzar si Grozav, doi dintre acestia fiind accidentati iar ceilalti doi suspendati.

In partida tur, Romania si Danemarca au remizat, scor 0-0. 

DANEMARCA vs ROMANIA (echipele probabile):

DANEMARCA: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer, Bjelland, Larsen – Kvist, Delaney – Poulsen, Eriksen, Sisto – Cornelius. Selectioner: Age Hareide.

ROMANIA: Tatarusanu – Hanca, Chiriches, Grigore, Ganea – Marin, Hoban – Baluta, Budescu, Deac – Keseru. Selectioner: Cosmin Contra.

STADION: Telia Parken (Copenhaga)

ARBITRI: Deniz Aytekin – Guido Kleve si Markus Hacker (toti din Germania).

Clasament Grupa E:

1. Polonia (24:12) 22 puncte

2. Danemarca (19:7) 19p

3. Muntenegru (18:8) 16p

4. Romania (11:9) 12p

5. Armenia (9-25) 6p

6. Kazahstan (5-25) 2p

Meciuri disputate in Grupa E:

Romania – Muntenegru 1-1

Danemarca – Armenia 1-0

Kazahstan – Polonia 2-2

Armenia – Romania 0-5

Muntenegru – Kazahstan 5-0

Polonia – Danemarca 3-2

Kazahstan – Romania 0-0

Danemarca – Muntenegru 0-1

Polonia – Armenia 2-1

Armenia – Muntenegru 3-2

Danemarca – Kazahstan 4-1

Romania – Polonia 0-3

Armenia – Kazahstan 2-0

Muntenegru – Polonia 1-2

Romania – Danemarca 0-0

Kazahstan – Danemarca 1-3

Muntenegru – Armenia 4-1

Polonia – Romania 3-1

Kazahstan – Muntenegru 0-3

Danemarca – Polonia 4-0

Romania – Armenia 1-0

Armenia – Danemarca 1-4

Muntenegru – Romania 1-0

Polonia – Kazahstan 3-0

Armenia – Polonia 1-6

Muntenegru – Danemarca 0-1

Romania – Kazahstan 3-1

Au mai ramas de disputat in Grupa E:

8 octombrie 2017: Danemarca – Romania, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (ora 19:00).

Castigatoarele celor 9 grupe de calificare obtin dreptul de a juca la Campionatul Mondial de fotbal, in timp ce 8 din cele 9 ocupante ale locurilor secunde vor disputa un baraj, in dubla mansa.

Sursa foto: gsp