DANIEL BALUTA, candidatul PSD de la SECTORUL 4, are venituri suspecte in DECLARATIA de AVERE!

Jurnalistii de la Cetateanulnet i-au solicitat lui DANIEL BALUTA, primarul interimar al SECTORULUI 4 dupa demisia lui CRISTIAN POPESCU PIEDONE, dar si candidat al PSD la PRIMARIA SECTORULUI 4, sa dea explicatii publice pentru 400.000 de lei aparuti „de nicaieri” in DECLARATIILE sale de AVERE. In loc sa dea dovada de transparenta in fata alegatorilor sai, DANIEL BALUTA adopta politica strutului, sperand, poate, ca pana si presa va uita de neregulile din declaratiile sale din avere!

Cetateanul.net cere public institutiilor abilitate, inclusiv Agentiei nationale de Integritate si Oficiului pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, sa verifice daca intreaga avere a acestuia este din surse licite!

DANIEL BALUTA trebuie sa inceteze sa mai fie „strutul de la 4” si sa explice public atat cele de mai sus, cat si problema terenurilor care „dispar” fara explicatii legale, in doar trei luni, sau a autoturismelor vandute dubios, la preturi diferite (tot de la o declaratie la alta), cumparatorul fiind … Franta, sau „un garaj din Franta”. Revenim asupra gravelor probleme din declaratiile privind averea lui DANIEL BALUTA.

CITESTE SI: DANIEL BALUTA, PRIMARUL DESPOT DE LA SECTORUL 4 CU ACCESE SI LIMBAJ DE GOLAN

100.000 de euro „de nicaieri” in declaraţia primarului DANIEL BALUTA

In declaratiile de avere depuse pe in 2012 (pe 24 aprilie si 9 iulie), respectiv pe 09.07.2012, stomatologul DANIEL BALUTA mentioneaza ca si-ar fi imprumutat propria firma, BD Medical 2002, cu 400.000 de lei (circa 100.000 de euro). El era actionar in BD Medical 2002 (pe care avea inscris un cabinet stomatologic) alaturi de mama sa, FLORICA BALUTA, consilier local, tot la Sectorul 4 pana in 2012.

Ulterior, DANIEL BALUTA precizeaza ca firma i-ar fi restituit o mare parte parte din suma imprumutata (360.000 de lei), astfel – 150.000 lei (in declaratia de avere 2013) si 210.000 lei (in declaratia de avere 2014). Toate bune si frumoase, s-ar putea spune, care este problema daca a avut omul 400.000 de lei pe care i-a imprumutat firmei si si i-a luat dupa aceea inapoi? Unde este ilegalitatea?

Reporterii Cetateanul.net au descoperit o declaratie de avere pe care DANIEL BALUTA a depus-o in 2008, pe cand era doar un asistent universitar la Facultatea de Stomatologie. In declaratia de avere depusa atunci, in 2008, DANIEL BALUTA declara ca nu detine, el si familia, in afara de un autoturism din 2003, niciun fel de bunuri (casa, teren, bijuterii, depozite bancare), iar sursele de venit erau doar cele ale sale si ale sotiei – 19400 lei/an (1617 lei/luna/familie).

CITESTE SI: DANIEL BALUTA, PRIMARUL PACIOTTI. EDILUL DE LA SECTORUL 4 DEFILEAZA LA ACTIUNI ELECTORALE IN SOSONI DE 2000 DE EURO!

Ce are de spus serviciul Antifrauda?

Cum a reusit DANIEL BALUTA sa imprumute propriei firme 400.000 de lei este un „mister” pe care numai inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) il pot descifra si, mai departe, procurorii, daca va fi cazul. Tot ei va trebui sa verifice si de unde a putut firma sa-i returneze 310.000 de lei! Potrivit datelor financiare ale firmei BD Medical 2002, prezentate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor, firma nu avea posibilitatea sa ramburseze sumele de 210.000 lei, respectiv 150.000 lei, deoarece nu a inregistrat profit, nici pe departe, in cuantumul necesar.

„Daca nu scoate din vreun joben magic un castig miraculos, nu vad cum poate domnul DANIEL BALUTA sa isi justifice, legal, averea!”, ne-a declarat, sub rezerva anonimatului, un specialist ANAF.

Trebuie mentionat ca un apropiat al primarului ne-a atras atentia ca parintii acestuia au strans o avere frumusica si ca si-ar fi putut imprumuta fiul cu suma de 400.000m de lei, ne-a spus specialistul ANAF, dupa ce a consultat si declaratiile de avere depuse de FLORICA BALUTA (mama primarului, director de scoala si fost consilier local). „Daca il imprumutau parintii, suma trebuia trecuta in declaratia de avere a mamei ca imprumut acordat fiului, iar fiul trebuia sa mentioneze ca a primit banii drept imprumut, nu ca au fost venituri proprii”, a precizat specialistul.

Terenuri „evaporate” si autoturisme vandute la preturi „variabile”

Marturisesc ca, in mai mult de 20 de ani de presa, nu mi-a fost dat sa vad declaratii de avere mai alandala (ca sunt ilegale, trebuie sa constate ANI sau alte organe ale statului) decat ale primarului SECTORULUI 4 si candidat al PSD la primaria de sector, DANIEL BALUTA.

Iata care sunt acestea:

Pe 24 aprilie 2012, cand a depus declaratie de avere in calitate de candidat la functia de consilier local, DANIEL BALUTA a declarat mostenirea unui teren de 500 m.p. in Campina. Trei luni mai tarziu, dupa alegeri (pe 9 iulie 2012), cand a depus declaratia in calitate de consilier local, DANIEL BALUTA a „uitat” de terenul din Campina, fara sa mentioneze ce a facut cu el (vanzare sau donatie).

Acelasi DANIEL BALUTA a instrainat, in august si noiembrie 2011, doua autoturisme. Legea obliga ca, la consemnarea vanzarii unui bun in declaratia de avere, sa fie trecut, explicit, cumparatorul. Ei bine, in declaratia de avere din 24 aprilie 2012, DANIEL BALUTA spune ca ar vandut autoturismele, unul cu 20.000 de euro, celalalt cu 25.000 de euro, cumparatorul fiind … Franta! (oare presedintele Francois Hollande o sti?). Dupa mai putin de trei luni, actualul primar interimar de la Sectorul 4 s-a „razgandit” – el ar fi vandut masinile cu cate 17.000 de euro fiecare, iar cumparatorul este un … garaj auto din Franta! Jenant, domnule primar! Chiar vreti sa credem ca este un singur garaj auto acolo? Dar si asta o vor lamuri inspectorii ANI!

Tot specialistii in integritate va mai trebui sa lamureasca si adevarul in problema bijuteriilor mostenite de familia lui DANIEL BALUTA. In toate declaratiile de avere de dupa 2012, primarul interimar declara ca detine bijuterii, „mostenire de familie”, in valoare de 10.000 – 15.000 de euro. In declaratia depusa in 2008 nu este, insa, nici urma de acestea.

Sursa text si foto: cetateanul.net