Primarul SECTORULUI 4 DANIEL BALUTA, audiat la DNA in DOSARUL lui CRISTIAN POPESCU PIEDONE

Primarul interimar al SECTORULUI 4, DANIEL BALUTA, a fost chemat miercuri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a aduce acte in DOSARUL COLECTIV, in care este urmarit penal predecesorul sau, CRISTIAN POPESCU PIEDONE.

Actele solicitate de procurori sunt legate de autorizatia de functionare emisa pentru clubul unde a avut loc tragedia de la finalul lunii octombrie a anului trecut. Fostul primar al SECTORULUI 4, CRISTIAN POPESCU PIEDONE, este urmarit penal pentru abuz in serviciu. Acuzatia se refera la eliberarea autorizatiei de functionare pentru CLUBUL COLECTIV, in lipsa unui acord de functionare din partea ISU Bucuresti.

DANIEL BALUTA a declarat ca a fost chemat in calitate de martor in DOSARUL COLECTIV, insa tinand cont ca acesta avea calitatea de viceprimar la momentul producerii TRAGEDIEI din CLUBUL MORTII si avea atributii pe zona de control poate fi declarat suspect in orice moment.

CITESTE SI: DANIEL BALUTA, PRIMARUL PACIOTTI. EDILUL DE LA SECTORUL 4 DEFILEAZA LA ACTIUNI ELECTORALE IN SOSONI DE 2000 DE EURO!

Cercetarile in cazul COLECTIV se fac in cadrul a trei dosare.

Primul dosar deschis, instrumentat de PICCJ, a fost cel de ucidere din culpa in care sunt urmariti patronii CLUBULUI COLECTIV, Alin Anstasescu, George Mincu si Paul Gancea, administratorii firmei care a furnizat artificiile pentru concert, fratii Daniela si Cristian Nita, si unul dintre pirotehnistii care le-au montat, Viorel Zaharia.

Ulterior, DNA a inceput urmarirea penala a fostului primar al sectorului 4 CRISTIAN POPESCU PIEDONE si a doua angajate din primarie, Luminita Ganea si Aurelia Iofciu, pentru abuz in serviciu, dupa ce au autorizat CLUBUL COLECTIV in absenta avizului de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov privind siguranta la incendiu.

In plus, la Sectia militara a DNA a fost deschis un alt dosar, pe numele capitanilor Antonina Radu si George Matei de la ISU Bucuresti-Ilfov, tot pentru abuz in serviciu, acestia fiind acuzati ca au facut verificari in clubul Colectiv fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor de prevenirea si stingerea incendiilor (PSI). Matei si Radu au fost trimisi in judecata in 4 decembrie.

In urma incendiului din 30 octombrie din CLUBUL COLECTIV, si-au pierdut viata 64 de persoane. Aproape 150 de raniti au fost internati in noaptea tragediei.

Sursa foto: realitatea