Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, a fost sanctionat de CNCD

Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, a fost sanctionat cu avertisment de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) in urma declaratiilor facute de acesta in legatura cu bugetul Programului National de Prevenire si Control HIV / SIDA.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) l-a audiat, luni, pe fostul ministru al Culturii Daniel Barbu referitor la declaratiile acestuia cu privire la bugetul Programului National de Prevenire si Control HIV/SIDA. Csaba Asztalos, presedintele CNCD, a declarat pentru HotNews.ro ca la audierile de astazi a fost prezent atat Daniel Barbu, cat si reprezentantul Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

“In cadrul audierilor, domnul Barbu a prezentat contextul in care au avut loc declaratiile, a reiterat faptul ca si-a cerut scuze public si ca regreta aceste declaratii, respectiv si-a dat demisia din functia publica. Nu a formulat nicio aparare, doar a spus ca si-a dat demisia, ca si-a asumat gafa pe care a facut-o, ca regreta declaratiile si ca si-a cerut scuze publice”, a declarat pentru HotNews.ro Csaba Asztalos, presedintele CNCD.

“Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a deliberat – luand in considerare contextul, faptul ca domnul Barbu si-a dat demisia din functia de ministru al Culturii, ca si-a cerut public scuze, ca a acceptat ca a comis o eroare si faptul ca UNOPA a acceptat aceste scuze, respectiv a apreciat ca aceste consecinte sunt suficiente – si a constatat ca suntem in prezenta unei fapte de discriminare. Declaratiile domnului Daniel Barbu sunt discriminatorii, creeaza o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa persoanelor infectate cu HIV/SIDA, dar si la adresa altor persoane, de exemplu persoanele care se drogheaza si care sunt beneficiarii unor programe de preventie a transmiterilor de diferite boli. Luand in considerare toate aceste circumstante, colegiul a apreciat ca se impune aplicarea sanctiunii contraventionale a avertismentului. Decizia a fost luata in unanimitate”, a mai spus pentru HotNews.ro presedintele CNCD, Csaba Asztalos.

Sursa foto: realitatea.net