Daniel Chitoiu a demisionat de la Ministerul Finantelor, Eugen Nicolaescu a acceptat sa preia portofoliul

Daniel Chitoiu a demisionat, joi seara, de la Ministerul Finantelor si din functia de vicepremier. A fost o informatie vehiculata pe tot parcursul zilei pe surse, iar in aceasta dupa-amiaza situatia a fost transata in sedinta PNL. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat, intr-o conferinta de presa, demisia lui Chitoiu si a adaugat ca persoana nominalizata sa preia portofoliul de la PNL va fi anuntata vineri, dupa Delegatia Permanenta a PNL, care se va desfasura la Sinaia.

La randuls au, Daniel Chitoiu a declarat ca a decis sa demisioneze din Guvern pentru a se implica campania electorala a partidului, din postura de secretar general interimar al PNL, subliniind ca este “un om de partid”.

Surse politice ne-au declarat ca Eugen Nicolaescu a acceptat sa lase Ministerul Sanatatii si sa preia Ministerul Finantelor, precum si portofoliul de vicepremier.

La Ministerul Sanatatii ar urma sa vina Cristian Busoi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Desi initial se vehicula ca ar fi vizat si postul de ministru al Muncii, se pare ca Mariana Campeanu nu va fi remaniata. Surse politice au declarat pentru Mondo News ca postul ar fi urmat sa fie preluat de purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat intr-o conferinta de presa demisia lui Daniel Chitoiu, precizand ca propunerea pentru preluarea portofoliului de la Finante si cel de vicepremier va fi facuta vineri, in cadrul Delegatiei Permanente a PNL.

“Suntem la inceputul unei sesiuni parlamentare, la inceput de an. Avem tot felul de probleme de rezolvat. Suntem si ramanem o echipa in care ne distribuim si redistribuim roluri. Am discutat cu d-nul Daniel Chitoiu, a decis sa puna capat experientei din fruntea MFP si Guvern, a avut o activitate pe care eu si PNL am sustinut-o in permanenta, o activitate deloc usoara si odata cu incheierea negocierilor cu misiunea FMI, domnia sa a facut optiunea de a demisiona din Guvern si in cadrul unor mutatii mai largi, va detine si functia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului in acest an. Edward Hellvig se va ocupa de campania electorala. Multumesc pentru activitatea sa de la Finante si dezmintind un lucru grotesc in analize si comentarii: s-a vorbit si despre Chitoiu si Stroe si alti colegi ca fiind apropiati de PSD si de Victor Ponta. Nu au fost si nu sunt mai apropiati decat suntem noi toti. N-au avut nici eu nici colegii mei acest sentiment. Au lucrat impreuna, au lucrat bine in cea mai mare parte. Exista o relatie care va continua, dar toate speculatiile facute pe seama unor grupuri mai pro-PSD sunt fara temei. PNL sunt la egala distanta sau apropiere de PSD si de ceilalti aliati din USL”, a declarat Crin Antonescu.

“In legatura cu ce se va intampla la MFP, deciziile vor fi luate maine. Eu in urma consultarilor cu colegii voi propune maine, cui i-am propus aceasta functie a acceptat-o. Repet, am discutat si cu premierul pentru ca dansul pleaca la JO si am examinat cateva opsibilitati care se contureaza. Discutiile si propunerile vor fi facute maine”, a mai declarat Antonescu.

La randul sau, Chitoiu a declarat ca a decis sa demisioneze din Guvern pentru a se implica campania electorala a partidului din postura de secretar general interimar al PNL, subliniind ca este “un om de partid”.

“Am decis sa ma implic mai activ in activitatea PNL preluand interimar secretariatul al partidului, tinand cont ca avem doua momente importante in acest an. Sunt un om de partid, am o colaborare foarte buna cu toti colegii mei din PNL si de aceea am hotarat sa preiau aceasta functie. Ma retrag de aceea din Guvern pentru ca activitatea desfasurata in cadrul Guvernului nu va permite sa ocup si aceasta functie. Sunt o persoana care munceste 18 ore pe zi, iar anul electoral activitatea de la PNL implica o perioada mai mare de munca. Nu sunt alte motive pentru care ma retrag din Guvern. Multumesc colegilor mei, tuturor ministrilor si colaboratorilor din MFP”, a declarat Daniel Chitoiu.

Senatorul PNL, Puiu Hasotti, a infirmat, joi seara, zvonurile potrivit carora PNL ar urma sa renunte la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), in schimbul unul alt minister detinut in prezent de PSD, insa a admis ca in politica, orice este posibil, o decizie in acest sens urmand a fi luata vineri.

Hasotti a declarat ca partidul din care face parte nu va renunta la MAI, decat daca se doreste acest lucru in PNL, iar o decizie in acest sens va fi luata vineri, in Delegatia Permanenta a partidului.

Vezi aici pozitia senatorului PNL, Puiu Hasotti

Foto: enational.ro