Daniel CHITOIU are parte de un NOU DOSAR PENAL – Surse

Procurorii DNA  au intocmit  un NOU DOSAR PENAL  pe numele lui  Daniel Chitoiu,  al sotiei sale,  Laura Chitoiu, precum si al fostului presedinte ASF,  Dan Radu Rusanu.

Dosarul initial ASF a fost disjuns, nu  doar pentru cauza privind felul in care a fost promovata si  adoptata OUG a Guvernului pentru infiintarea ASF,  dar si pentru cauza privind contractele de confidentialitate semnate de angajatii ASF.

Sotia vicepremierului este cercetata  pentru luare de mita si trafic de influenta in timp ce in sarcina lui Dan Radu Rusa au fost retinute si acuzatiile privind falsificarea si alterarea de probe. Laura Chitoiu ar fi beneficiat de anumite foloase materiale, din partea omului de afaceri Ilie Carabulea, prin intermediului Marian Marzac( in prezent in stare de arest), cu care sotia fostului vicepremier s-ar fi aflat in relatii apropiate, conform unor surse judiciare citate de B1 Tv.

Citeste si: Marian MARZAC a “VANDUT” ASF pentru un Audi A8

Laura Chitoiu ar fi acuzata si de faptul ca ar fi impiedicat punerea in aplicare a unui mandat de aducere – in fapt, in momentul in care a fost chemata la  Parchet,  Politia s-a prezentat la dmiciliul ei cu mandat de aducere,  care nu a putut fi pus in aplicare pentru ca aceasta nu a permis politistilor sa intre in locuinta pe motiv ca sotul  ei ar avea o calitate speciala, parlamentar, in casa caruia se poate intra cu mandat doar dupa incuviintarea  Camerei din care face  parte. Se pare ca pentru acest lucru exista interceptari telefonice, prin care Laura Chițoiu, cu Politia la usa, a apelat la sotul ei, care a invatat-o sa nu deschida usa, pentru ca el beneficiaza de imunitate parlamentara.

Citeste si: DAN RADU RUSANU a fost trimis in JUDECATA

Aceleasi surse sustin  ca este cercetat de procurori si seful de la resurse umane, precum  si o serie de avocati.

De asemenea, ancheta DNA s-ar putea extinde asupra unor angajati ai Guvernului.

Sursa foto: bzc.ro