Daniel Chitoiu: Renunt la MFP, pentru a deveni secretar general al PNL

DANIEL CHITOIU si-a anuntat DEMISIA din PNL

Daniel Chitoiu a explicat, in aceasta seara, motivele pentru care a renuntat la functia de ministru al Finantelor Publice. A fost desemnat de catre conducerea PNL in functia de secretar general al partidului, de aceea timpul nu i-ar mai permite sa se ocupe si de minister.

“Am decis sa ma implic mai activ in activitatea PNL, preluand secretariatul general al partidului. Avem europarlamentarele si prezidentialele. Sunt un om de partid, am o colaborare foarte buna cu toti colegii mei si de aceea am hotarat sa preiau aceasta functie. De aceea ma retrag din Guvern, pentru ca activitatea din Guvern nu imi putea permite sa ma ocup si de activitatea de secretar general. Stiti ca sunt un om care munceste 18 ore pe zi.

Nu exista alte motive pentru care ma retrag din aceasta functie”, a declarat Chitoiu, intr-o conferinta de presa organizata alaturi de Crin Antonescu la sediul PNL.

Citeste si: Daniel Chitoiu a demisionat de la Ministerul Finantelor, Eugen Nicolaescu a acceptat sa preia portofoliul

Liderul liberal, Crin Antonescu, a confirmat demisia lui Daniel Chitoiu: “Avem tot felul de probleme de rezolvat. Suntem o echipa in care ne distribuim si redistribuim roluri. La acest moment, am discutat cu domnul Chitoiu, iar domnia sa a decis sa puna capat experientei de la Ministerul Finantelor si din Guvern. A avut o activitate pentru care ii multumesc, una care nu a fost deloc usoara. Odata cu incheierea negocierilor cu misiunea FMI, domnia sa a facut optiunea de a demisiona din Guvern. De acum va detine functia de secretar general interimar pentru a se ocupa de organizarea partidului in acest an electoral” , a spus prezidentiabilul liberal, care neaga existenta oricarui alt motiv pentru care Chitoiu a demisionat.

“S-a vorbit ca domnul Daniel Chitoiu ar fi apropiat de PSD. Nu este mai apropiat de domnul prim ministru decat suntem noi toti.

Exista o relatie care continua, suntem oameni care ne intalnim si luam decizii in fiecare saptamana( n.r. – USL). Toti membri PNL sunt la egala distanta sau egala apropiere de PSD”,  a explicat Antonescu.

Nici urmarirea penala a Laurei ChItoiu, sotia lui Daniel Chitoiu, nu a reprezentat un motiv pentru care ministrul de la Finante sa isi dea demisia.

“Domnul Daniel Chitoiu nu este implicat in niciun fel de dosar. E o cercetare care se refera la sotia domniei sale. Nu avem niciun fel de indoiala vizavi de nevinovatia doamnei Chitoiu” ,  a incheiat co-presedintele USL.