DANIEL CHITOIU sustine ca nu a fost IMPLICAT in cazul primarului de la IZVOARELE

Daniel Chitoiu, secretarul general al PLR, sustine ca nu a avut niciun fel de implicare in cazul primarului comunei Izvoarele, Alin Banica Stanciu, suspectat de trafic de influenta in privinta unui control al ANAF, mentionand ca nu au existat ”interventii” la persoana sa pe cand era ministru.

”In urma unor informatii aparute in mass-media, resping orice implicare a numelui meu in cazul primarului comunei Izvoarele din judetul Giurgiu, Alin Banica Stanciu. Nu am cunostinta sau vreo legatura cu actiunile mentionate in mass-media, in care este alaturat numele meu. Orice referire la persoana mea in acest caz este lipsita de orice fundament”, spune Chitiou, intr-un comunicat remis presei.

Fostul ministru al Finantelor admite ca Alin Banica Stanciu este unul dintre primarii care se afla in colegiul sau de deputat si a fost implicat in campania sa electorala.

”Alin Banica Stanciu este, intr-adevar, unul dintre primarii din colegiul de deputat pe care il reprezint in Parlamentul Romaniei. Totodata, in calitatea de membru al unui partid politic si de primar, este normala participarea sa la campania electorala. In egala masura trebuie precizat ca nu a existat niciun fel de demers care sa sustina implicarea numelui meu in acuzatiile la care se face referire in presa. Cand esti ministru sau ocupi o functie de demnitar sunt multi cei care se pot lauda ca au avut diverse interventii. Astfel de interventii nu au existat. Consider ca nu este deontologic pentru informarea corecta a opiniei publice sa fiu implicat de catre mass-media intr-o astfel de situatie”, a mentionat Daniel Chitoiu.

Primarul comunei Izvoarele din Giurgiu, Alin Stanciu, urmarit penal pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut 200.000 de euro ca sa intervina la reprezentanti ANAF, in cazul unui control la Avicola Crevedia, a fost retinut, joi, dupa ce a fost audiat la sediul central al DNA.

Edilul ar urma sa fie prezentat instantei, cu propunerea de arestare preventiva. Alin Stanciu a fost adus cu o masina la Directia Nationala Anticoruptie, in jurul orei 12.00, dupa ce anchetatorii au perchezitionat locuinta acestuia si sediul Primariei comunei Izvoarele. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii au facut trei perchezitii in judetul Giurgiu, dintre care una la sediul unei institutii publice.

CITESTE SI: UPDATE. Adrian Sobaru, ARESTAT la domiciliu

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in perioada 2013 – 2014, a unor infractiuni de coruptie, de catre functionari publici, cu functii de conducere in plan local”, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat ca perchezitii au fost facute intr-un dosar in care primarul Alin Stanciu (PNL) este urmarit penal pentru trafic de influenta in favoarea societatii Avicola Crevedia, fapta care ar fi fost savarsita in vara anului 2013. In acelasi dosar este urmarit penal si Emile Kharrat, cenzorul societatii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumparare de influenta.

Potrivit surselor citate, in perioada 2012-2013, ANAF a facut un control la SC Avicola Crevedia SA, in urma caruia s-a stabilit ca firma are obligatii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentand TVA suplimentara, dobanzi sau majorari de intarziere si penalitati.

In vara anului 2013, Rami Ghaziri si Emile Kharrat, asociat si, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoana la Giurgiu pentru a se intalni cu un fost angajat al Garzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia sa o prezinte unei persoane “influente”, care sa intervina la reprezentanti ANAF pentru a schimba rezultatele controlului.

Persoana trimisa de cei doi, ajutata de un om de afaceri, s-ar fi intalnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, in locuinta acestuia, edilul fiind cunoscut in zona ca influent membru al PNL si avand “relatii si influenta” pe langa ministrul liberal al finantelor publice din vremea respectiva, Daniel Chitoiu.

CITESTE SI: Fosta DIRECTOARE de la Liceul Bolintineanu, condamnata la TREI ANI de INCHISOARE CU SUSPENDARE 

La o a doua intalnire, care a avut loc tot in locuinta primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentantii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau platiti in aceiasi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis ca va interveni la Directia Generala Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia sa dispuna un nou control la Avicola Crevedia, ale carui concluzii sa fie favorabile firmei.

In aceeasi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, in prezenta omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimisi de Rami Ghaziri si Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, si care are calitatea de denuntatoare in cauza. Alin Stanciu Banica a fost seful echipei de campanie al lui Daniel Chitoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat in Colegiul nr. 4 Giurgiu.

Sursa foto: realitatea.net