Daniel Chitoiu: Vom afla ce se intampla cu CAS in aprilie 2014!

Daniel Chitoiu a declarat marti ca o decizie privind aprobarea actului normativ referitor la reducerea CAS va fi luata in luna aprilie a anului 2014. Vicepremierul a amintit ca atunci va avea loc o noua misiune FMI.

“Am angajat ca actul normativ (n.r.-  privind reducerea cotelor de contributii sociale) va fi pregatit in prima parte a acestui an, iar la misiunea (n.r.- FMI) pe care o vor avea in luna aprilie vom lua decizia de aprobare a actului normativ, cu aplicabilitate din semestrul doi al anului 2014. Deci, acesta este un angajament clar, ferm, nu o promisiune”, a afirmat Chitoiu, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

Chitoiu a subliniat ca pentru reducerea CAS nu vor impuse alte taxe si impozite.

“Ce este conditionat in document este conditionat de faptul ca reducerea CAS trebuie sa aiba un impact bugetar neutru, adica golul matematic pe care il va avea reducerea CAS cu 5% in a doua parte a anului, sa fie acoperit prin masurile de imbunatatire a colectarii care au inceput de acum si de reducere a evaziunii si a fraudei fiscale.

 De asemenea, putem sa acoperim golurile din a doua parte a anului prin operarea unor taieri de cheltuieli de la diverse capitole de cheltuieli care nu se cheltuiesc in anul respectiv (…). Pentru reducerea CAS-ului nu se vor impune alte impozite sau alte taxe”.