DANIEL CIOABA: RROMII nu-si mai dau votul pentru un litru de ulei. Asteptam programe pentru etnie

Daniel Cioaba, autointitulatul rege al romilor, a declarat, marti, ca rromii “nu mai vor sa-si dea votul pentru un litru de ulei” si asteapta oferta celor 14 candidati la Presedintie, urmand sa aleaga candidatul care are programe speciale pentru etnie.

Daniel Cioaba a declarat, intr-o conferinta de presa, ca rromii vor o oferta serioasa din partea candidatilor la Presedintie inainte de a decide pe care dintre ei il sustin.

“Rromii nu mai vor sa-si dea votul pentru un litru de ulei sau un kilogram de zahar. Oamenii vor ca prin votul lor sa rezolve problemele comunitatii. Asteptam ofertele celor 14 candidati cu privire la romi, dupa care il vom alege pe cel care va avea programe speciale pentru rromi. Noi, comunitatea de rromi, suntem ca un copil cazut in noroi si orice mana care ni se intinde o vom prinde pentru ca avem nevoie de ajutor. Dintre cei 14 candidati, pe cel care ne va oferi ajutorul il vom sustine, indiferent care va fi acesta”, a declarat Daniel Cioaba.

CITESTE SI: Directorul Petrotel Lukoil Ploiesti, pus sub CONTROL JUDICIAR pentru EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI 

El a mai spus ca rromii si-au dat seama ca sunt inselati si ca nu mai vor doar promisiuni. “Si-au dat si ei seama ca se inseala pe ei insisi. Isi asigura traiul pentru o zi si pe urma nu ii mai baga nimeni in seama timp de patru ani. Rromii sunt mai smecheri, o sa le ia si pachetele si vor vota cu cine vor ei”, spune Daniel Cioaba. Potrivit acestuia, candidatii la Presedintie sunt asteptati in comunitatile de rromi pentru a-si prezenta programele si pentru a preciza ce doresc sa faca pentru etnie.

“Presedintele pe care noi vrem sa il sustinem este acela care are programe speciale pentru rromi, legi speciale, sa avem scoli speciale pentru oamenii cu probleme cum sunt rromii. Iar cea mai mare problema cu care noi ne confruntam este aceea a locurilor de munca. Ei trebuie sa aiba in vedere acest lucru”, a spus Daniel Cioaba.

CITESTE SI: Aproximativ 2.000 de sindicalisti PROTESTEAZA impotriva Guvernului Ponta 

Acesta a adaugat ca nu are un favorit in cursa electorala, dar vrea ca viitorul presedinte sa aiba cateva calitati: “Calitatea numarul unul ar fi sa fie trup si suflet pentru tara, ca doar pentru asta este ales. Restul calitatilor din viata personala…aia e. Si mai ales sa fie mai aproape de comunitatea rromilor pentru ca noi suntem cu probleme, oamenii cu probleme din Romania”.

Intrebat daca ar vota o femeie, avand in vedere ca in traditia rromilor nu se obisnuieste ca femeile sa detina functii importante, Daniel Cioaba a raspuns ca rromii ar trece peste aceste traditii, daca o femeie candidat le-ar propune programe speciale pentru rromi.
“La noi, in traditiile noastre, nu prea dam functii de conducere unei femei. Ce sa zicem, daca ar fi niste programe speciale pentru comunitatea noastra, trecem si peste cutuma asta si traditie”, a afirmat Cioaba, precizand ca rromii doresc un protocol scris de la candidatul pe care l-ar sustine.

Sursa foto: adevarul.ro