DANIEL CONSTANTIN a lansat un nou ATAC DUR la adresa lui CALIN POPESCU TARICEANU

Daniel Constantin, copresedintele ALDE, l-a acuzat pe pe colegul Calin Popescu-Tariceanu, ca “abuzul politic este oarecum parte a ADN-ului” sau si a semnalat neregulile din partid, conduse de acesta, dupa alegerile din 11 decembrie.

UPDATE: Copresedintele ALDE Daniel Constantin a mai declarat ca Liviu Dragnea nu este strain de revocarea sa din Guvern, deoarece este consultat de catre Calin Popescu Tariceanu in toate deciziile pe care seful Senatului le ia. De asemenea, i-a reprosat omologului sau de la conducerea ALDE ca a stabilit formula guvernamentala impreuna cu liderul PSD fara a mai discuta cu altcineva. “Pot sa va confirm ca domnul Tariceanu, nu stiu daca il roaga domnul Dragnea asta sau considera ca e mai bine sa se dea bine cu cel care este mai mare, dar cu siguranta ca il informeaza si il consulta in toate deciziile pe care le ia (…)Nu stiu daca a contribuit, nu pot sa spun ca a contribuit. Dar, cu siguranta, l-a informat domnul Tariceanu despre aceasta situatie”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

De asemenea, Constantin l-a acuzat pe Tariceanu si de faptul ca nu este un om de cuvant si ca a negociat formula guvernamentala impreuna cu Liviu Dragnea.”Din pacate, nu este un om de cuvant. Nici prin ceea ce s-a intamplat in aceste zile, nici prin ceea ce a promis in discutiile pe care noi le-am avut, discutiile private (…) Am vrut un angajament al domniei sale ca deciziile dupa alegeri se vor lua impreuna. Am avut surpriza ca la doua zile, la doua zile dupa alegeri, sa aiba o intalnire despre care nu ne-a informat pe niciunul din conducerea ALDE, nici macar pe mine, intalnire cu domnul Dragnea in care au stabilit formula guvernamentala incalcand intelegerea”, a mai spus copresedintele ALDE.

STIRE INITIALA

“Abuzurile continua acolo (n.r. la partid) – se schimba oameni, se schimba yale, se sechestreaza lucruri. Astea sunt lucruri minore care tin de un anumit comportament si care, din pacate, a plecat de la co-presedintele Tariceanu si se pare ca s-a dus si la o parte din colegii din teritoriu, ceea ce sigur ca regret. Nu e vorba de mine. Sunt colegi din teritoriu si chiar de la organizatiile din Bucuresti care nu mai au acces in sediu. Ceea ce se intampla in ALDE, din pacate, mai ales din partea unui om care se doreste a fi liberal si pozeaza in spatiul public ca liberal, este un abuz si o preluare ostila”, a afirmat Constantin potrivit Agerpres.

Daniel Constantin a mai spus ca in prezent conturile ALDE nu sunt inchise, dar ca acestea ar putea fi folosite, desi ambii co-presedinti sunt ordonatori de credite. “Aud chiar ca se vor folosi unilateral conturile partidului in conditiile in care suntem ordonatori de credite amandoi. Sunt lucruri care depasesc imaginatia si pe care nu le banuiam a le pune in dreptul domnului Tariceanu. (…) Domnul Tariceanu a spus intotdeauna si am crezut si eu ca se lupta impotriva abuzurilor, pentru drepturile si libertatile cetatenesti. In realitate lucrurile se intampla cu totul si cu totul altfel. Chiar ma uitam in cariera domniei sale si constat, din pacate, ca abuzul este oarecum parte a ADN-ului domniei sale. Abuzurile politice, nu ma refer la alte abuzuri”, a adaugat Constantin.

Copresedintele ALDE a explicat ca in partid toate sedintele trebuiau organizate pana la congres pe principiu paritar, ceea ce nu s-a intamplat si ca anumiti oameni “au fost numiti abuziv in functii publice (secretari de stat, sefi de agentii) pe criterii care nu tin de performanta politica”.  

Sursa foto: realitatea