Daniel Constantin: Cofinantarea pe dezvoltare rurala ar putea creste de la 75% la 85%

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat luni, la Bruxelles, ca, in cazul in care ministrii agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor ajunge la un acord, cofinantarea pe dezvoltare rurala ar putea creste de la 75 la 85%.

“Dupa multe ore de discutii, o parte dintre ele cu usile inchis, ministrii agriculturii din UE au ajuns la un acord pe mandatul de negociere cu Parlamentul European. Din fericire pentru Romania, daca maine (nn miercuri) se va ajunge la un compromis, cofinantarea pe dezvoltare rurala ar putea creste de la 75 la 85%.

Asta inseamna, ca efortul statului este mai mic si nu exista riscul unui blocaj in absorbia de fonduri europene 2014-2020 din lipsa de buget national. Ma bucur ca s-a tinut cont de tarile noi venite in UE, printre care si Romania in incercarea acestora de a recupera decalajele de dezvoltare!”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrii Agriculturii din statele membre ale UE discuta, luni si marti, la Bruxelles, principalele aspecte ale noii Politici Agricole Comune (PAC) dar si detalii legate de plafonarea veniturilor fermierilor si eliminarea cotelor de lapte.

Sursa foto: realitatea.net