Daniel Constantin, despre grupul PC-PLR: Este al treilea ca pondere si importanta. In functie de rezultate, putem dezvolta parteneriatul

Presedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a vorbit, luni, despre noul grup parlamentar PC-PLR, afirmand ca saluta decizia lui Calin Popescu Tariceanu de a se alatura conservatorilor, pentru a construi impreuna un grup parlamentar care sa promoveze masurile de centru-dreapta.

“Ma bucur sa salut infiintarea celui de-al treilea grup parlamentar ca pondere si importanta din Parlamentul Romaniei, grupul PC-PLR. Salut, totodata, decizia domnului presedinte Calin Popescu Tariceanu de a ni se alatura, pentru a construi impreuna un grup parlamentar puternic, care sa promoveze masuri de centru-dreapta. (…) Am gandit, impreuna cu colegii de la PLR, o constructie parlamentara, dinamica si flexibila, care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele doctrinare de centru-dreapta, fara a afecta in niciun fel celelalte angajamente asumate de partidele noastre la nivel politic si guvernamental”, a declarat Daniel Constantin, intr-un comunicat de presa remis la redactie.

Mondo News iti recomanda si: PC si PLR au format grup comun la Camera Deputatilor

Daniel Constantin mai sustine ca, in discutiile purtate cu PLR, s-a stabilit ca grupul liberal-conservator (PC-PLR) va promova, in plan parlamentar si guvernamental, un set de masuri de centru-dreapta care “sa raspunda, in egala masura, atat necesitatilor economiei romanesti, cat si asteptarilor electoratului USL care, in urma cu doi ani, a incredintat guvernarea unei mari aliante formate din social-democrati, conservatori si liberali”.

Presedintele PC a mai subliniat ca, in functie de rezultatele cooperarii parlamentare dintre PC si PLR, care vor fi concretizate in programul “Masuri de centru-dreapta pentru Romania”, este posibila dezvoltarea parteneriatul “si in alte dimensiuni”.

Mondo News iti recomanda si: Codrin Scutaru, despre un acord intre PC si PLR: Nu exclud, acordul ar presupune sustinerea unor masuri de centru-dreapta

Daniel Constantin a mai precizat ca este necesara o alternativa conservator-liberala credibila, care sa compenseze “inflatia de candidati si politruci proclamati formal ‘de dreapta’, dar subordonati informal presedintelui Traian Basescu”.

“Subliniez ca, pentru acest moment, am gandit impreuna cu colegii de la PLR o constructie parlamentara, dinamica si flexibila, care ne ajuta sa ne indeplinim obiectivele doctrinare de centru-dreapta, fara a afecta in niciun fel celelalte angajamente asumate de partidele noastre la nivel politic si guvernamental. In functie de rezultatele cooperarii noastre parlamentare, concretizate in programul Masuri de centru-dreapta pentru Romania, ne putem gandi sa dezvoltam parteneriatul si in alte dimensiuni. Dar toate la timpul lor. In mod evident, electoratul are nevoie de o alternativa conservator-liberala credibila, care sa compenseze inflatia de candidati si politruci proclamati formal ‘de dreapta’, dar subordonati informal presedintelui Traian Basescu”, a spus Daniel Constantin.