DANIEL-CONSTANTIN HORODNICEANU, propus pentru CONDUCEREA DIICOT. UPDATE

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, l-a propus pe procurorul DANIEL-CONSTANTIN HORODNICEANU pentru functia de procuror-sef al DIICOT, potrivit unui comunicat de presa.

Conform sursei citate, ministrul Justitiei a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii propunerea pentru numirea lui DANIEL-CONSTANTIN HORODNICEANU in functia de procuror-sef al DIICOT.

Potrivit reglementarilor legale in vigoare, procurorul-sef al DIICOT este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Citeste si: CANDIDATII la sefia DIICOT vor fi luati la intrebari la MINISTERUL JUSTITEI

DANIEL-CONSTANTIN HORODNICEANU are o vechime in functia de procuror de 16 ani, din care sase ani in functii de conducere. In prezent este procuror-sef al Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT. A fost procuror-sef al Biroului Teritorial Iasi — DIICOT, in perioada iunie 2006 — iunie 2009, respectiv procuror — sef al Serviciului Teritorial Iasi — DIICOT in perioada iunie 2012 — 2015. De asemenea, a fost formator in cadrul Institutului National al Magistraturii in probleme de etica si deontologie profesionala a magistratului; formator in domeniul ascultarii copilului in cadrul procedurilor judiciare, precum si in domeniul protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane.

A absolvit cursuri postuniversitare in domeniul dreptului penal, al eticii si deontologiei profesionale a magistratilor, protectiei victimelor infractiunilor de violenta si trafic de persoane, infractionalitatii informatice, consolidarii capacitatii sistemului judiciar din Romania de a face fata noilor provocari legislative si institutionale. A semnat mai multe articole de specialitate juridica.

Citeste si: Ministerul Justitiei a anuntat cine sunt CANDIDATII pentru SEFIA DIICOT

In cadrul dialogului cu ministrul Justitiei, DANIEL-CONSTANTIN HORODNICEANU a identificat si prezentat obiective si masuri clare si pragmatice privind eficientizarea activitatii structurii, dovedind abilitati de organizare, comunicare, spirit de echipa si viziune strategica asupra directiilor de dezvoltare a DIICOT, se arata in comunicatul citat.

Sursa foto: 7est.ro