DANIEL CONSTANTIN il acuza pe KLAUS IOHANNIS de dependenta fata de TRAIAN BASESCU

Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator (PC), considera ca liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat al ACL in alegerile prezidentiale, ramane dependent de Traian Basescu, liderul PC adaugand ca in turul doi acesta nu va refuza nici voturile Elenei Udrea, nici ordinele actualului presedinte al tarii.

“Klaus Iohannis este, probabil fara sa inteleaga, un risc la adresa democratiei din Romania. Prezenta sa, care straluceste prin absenta, la cel mai inalt nivel al competitiei electorale — Presedintia — pune in discutie insasi capacitatea sistemului democratic romanesc de a ‘produce’ candidati adevarati, veritabili, competitivi”, spune Constantin, potrivit unui comunicat al PC remis presei duminica.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a fost HUIDUIT dupa slujba de Sfanta Parascheva de la Iasi 

Constantin considera ca Iohannis este modelul absolut al “non-candidatului” la Presedintie. “Lipsit de consistenta, personalitate si identitate politica, domnul Iohannis este perfect prin imperfectiune. Este modelul absolut al ‘non-candidatului’ la Presedintie. Desi, pe datele electorale obiective, ar fi trebuit sa fie principalul contracandidat al lui Victor Ponta, in realitate domnul Iohannis este cel mult o umbra. Un produs. Ambalat cu migala si, uneori, cu talent, domnia sa ramane, inclusiv in campania electorala, un actor inert si inutil, incapabil sa genereze o dezbatere autentica sau sa propuna un proiect relevant la nivel national”, afirma Daniel Constantin.

In opinia sa, Klaus Iohannis ar fi trebuit sa refuze candidatura la alegerile prezidentiale.

“Din pacate pentru democratia din Romania, domnul Iohannis, obisnuit sa vaneze candidaturi si sa sara dintr-o barca intr-alta (vezi momentele 2009 si 2012), nu a rezistat ispitei unei celebritati episodice. Stie bine ca nu poate castiga alegerile. Logic, intelegandu-si limitele, ar fi trebuit sa refuze candidatura. Cu toate polemicile dintre noi, declar fara rezerve ca domnul Crin Antonescu ar fi fost un adversar redutabil. Un concurent adevarat, nu doar inca unul din multimea de iepuri aruncati in lupta de Traian Basescu”, sustine liderul PC.

CITESTE SI: TEODOR MELESCANU: Nu am fost ofiter activ, acoperit, nici inainte si nici acum

Daniel Constantin mai afirma ca prezidentiabilul ACL nu va gasi niciodata curajul de a refuza sprijinul si voturile Elenei Udrea si nici “ordinele domnului Basescu”.

Sursa foto: realitatea.net