DANIEL CONSTANTIN le PROMITE crescatorilor ACHITAREA subventiilor pentru bovine pana la PASTI

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, a anuntat joi ca statul va achita subventiile pentru bovine pana la Pasti, in vreme ce subventiile pentru ovine au inceput deja sa fie platite.

S-au platit de doua zile subventiile pentru ovine, iar in perioada urmatoare vom sa plati si pentru bovine. Ne-am angajat in fata crescatorilor ca pana la Sarbatorile Pascale vor avea subventiile si pentru bovine“, a afirmat Constantin, dupa o intalnire cu reprezentantii fermierilor din sectorul zootehnic care au protestat joi in Piata Victoriei.

CITESTE SI: PROTESTUL CRESCATORILOR DE ANIMALE blocheaza TRAFICUL in centrul Capitalei

Ministrul a explicat ca intarzierea platilor a fost provocata de cauze externe intrucat accesul Agentiei de Plati la baza de date “a fost restrictionat o anumita perioada”.

Pentru crescatorii de ovine am primit datele ceva mai devreme si am efectuat platile imediat. Astazi fondurile sunt in conturile fermierilor”, a afirmat Constantin.

La inceputul sedintei de guvern, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii sa se intalneasca si sa discute cu reprezentantii fermierilor din sectorul zootehnic care protestau in Piata Victoriei.

CITESTE SI: SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERII din sectorul zootehnic

Va rog sa mergeti sa aveti dialog, sa informati si presa ca banii sunt in cont si data viitoare sa incercam sa nu mai existe intarzieri. Ca, pana la urma, oamenii au dreptate, e o diferenta daca-i dai la timp sau daca-i dai dupa o saptamana sau doua mai tarziu”, a afirmat prim-ministrul.