Daniel Constantin: Sa ne concentram pe ceea ce facem, nu pe portofolii. Cred ca noul Guvern va trece de Parlament

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, pentru Agerpres, ca partidele din coalitia guvernamentala trebuie sa se concentreze mai mult pe obiectivele Executivului si mai putin pe portofolii sau pe nominalizarea unor persoane si a mentionat ca, in opinia sa, noul Guvern va fi validat fara probleme de Parlament.

“Nu am discutat inca pe ceea ce inseamna portofoliu si, de aceea, fac si un fel de apel catre toate partidele care formeaza viitoarea guvernare: sa ne concentram mai mult pe ceea ce trebuie sa facem si mai putin pe portofolii. Din perspectiva aceasta, Partidul Conservator nu va avea pretentii suplimentare pe zona de portofolii, ci se va concentra pe ideile pe care le promoveaza de foarte mult timp. Din perspectiva aceasta, tinem foarte mult, pe langa zona de dezvoltare a clasei de mijloc, pe langa zona de IMM-uri, tinem foarte mult pe o taxare redusa, pe masuri care sunt considerate in sprijinul celor vor sa consolideze clasa de mijloc din Romania. De asemenea, si in zona de agricultura cred ca trebuie sa ajutam producatorii si piata printr-un TVA, nu dintr-o data, ci gradual redus, pentru tot ceea ce inseamna produse alimentare de baza”, a declarat, pentru Agerpres, vicepremierul Daniel Constantin.

In opinia sa, un alt obiectiv important vizeaza debirocratizarea administratiei publice, iar in acest sens a fost lansata deja o propunere pentru infiintarea unui comitet interministerial.

Mondo News iti recomanda si: DANIEL CONSTANTIN: TVA la alimente nu va putea fi REDUSA sub 15% pana in decembrie 2015

“Un alt obiectiv la care tin este debirocratizarea administratiei publice si din acest punct de vedere am facut cateva propuneri prim-ministrului si de aceea sper sa avem un comitet interministerial care sa se ocupe de aceasta problema, care devine din ce in ce mai presanta pentru cetateni. Una peste alta, este important sa ne concentram pe ceea ce facem si nu pe portofolii. Sunt convins ca nu vor fi discutii foarte mari in alegerea portofoliilor si nici nu este este momentul sa vorbim de persoane. Eu am o propunere vizavi de echipa guvernamentala a Partidului Conservator, dar mergem in partid si pe urma o vom prezenta”, a adaugat seful PC.

In ceea ce priveste riscul ca noul Guvern sa nu fie validat de Parlament, presedintele PC considera ca nu vor fi probleme pentru ca exista o majoritate confortabila, iar reprezentantii UDMR vor sustine noul Cabinet.

“Cred ca noul Guvern va trece de Parlament. Nu cred ca vor fi probleme pentru ca este o majoritate confortabila, dar am inteles ca si cei de la UDMR il sustin pentru ca este un Guvern din care si ei au facut parte, este un program pe care l-au agreat si in care au avut si ei lucruri pe care le-au impus la un moment dat”, a aratat Daniel Constantin.

Intrebat ce sanse ar avea o eventuala motiune de cenzura, Constantin a evidentiat ca. pana in luna februarie a anului viitor, nu se poate pune o astfel de chestiune.

“Nu putem vorbi de motiune de cenzura decat in luna februarie, cel mai devreme, pentru ca in aceasta sesiune a existat o motiune care nu a trecut. Eu nu cred, pentru ca sunt echipe foarte bune la toate partidele care formeaza coalitia de guvernare, oameni hotarati care sunt consecventi atunci cand promit ceva”, a spus presedintele Partidului Conservator.

Surse din PC au declarat, pentru Agerpres, ca in viitorul Guvern doreste sa pastreze aceleasi portofolii, cu aceleasi propuneri, respectiv Agricultura cu Daniel Constantin si Societatea Informationala cu Razvan Cotovelea.