DANIEL CONSTANTIN: Sa ramanem UNITI si acordam un vot de incredere pentru ALDE

Presedintele PC, DANIEL CONSTANTIN, a afirmat vineri ca prin FUZIUNEA PC cu PLR proiectele conservatorilor vor fi mai bine auzite de electorat, decizia partidului sau oferind “sansa de a construi cea de a treia forta politica din Romania”.

“Motivul pentru care am convocat astazi Congresul extraordinar al PC este acela de a va propune sa facem un pas catre viitor, sa ducem constructia partidului nostru catre o alta etapa, sa facem ca vocea noastra si proiectele dumneavoastra sa fie mai bine auzite de electorat. Contextul politic din ultimii ani ne ofera astazi sansa de a construi cea de a treia forta politica din Romania. Avem cu totii aceasta sansa istorica si astazi depinde numai de noi daca hotaram sa facem acest pas deosebit de important”, a afirmat DANIEL CONSTANTIN la Congresul extraordinar al PC.

CITESTE SI: TARICEANU despre FUZIUNEA PC-PLR: FORTA face PUTEREA si NUMARUL face FORTA 

DANIEL CONSTANTIN a precizat ca decizia este dificila pentru fiecare, inclusiv pentru el.

“Sigur ca, uitandu-ne in urma, este o decizie dificila pentru fiecare dintre noi. Va asigur ca nici eu nu am luat usor aceasta decizie, care are o puternica incarcatura emotionala, dar ofera astazi o sansa mult mai mare pentru ca proiectele noastre nu numai sa fie auzite, ci sa fie infaptuite. Va propun sa participati alaturi de mine si de conducerea centrala a PC la infiintarea pentru prima data in Romania a unui partid a carui identitate europeana sa nu fie pusa la indoiala. Un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE, care lupta la nivel european pentru o democratie autentica, pentru respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti pentru care am luptat cu totii dupa anul 1989”, a adaugat Constantin.

Constantin a subliniat contributia conservatorilor la guvernare si le-a multumit colegilor de partid din Guvern pentru infaptuirea programului de guvernare.

“In egala masura vreau sa va salut si sa va spun ca sunt alaturi de dumneavoastra, de toti cei care respecta contributia pe care Dan Voiculescu a avut-o la constructia acestui partid. (…) Am fost de-a lungul ultimilor trei ani un partid serios si consecvent, membru al unei coalitii solide de guvernare. Am sustinut programul de guvernare fara conditionari politice si fara a urmari un interes personal sau de partid si tot timpul cu gandul de a implementa masuri corecte pentru cetateni”, a adaugat el.

Liderul PC le-a cerut colegilor sai sa ramana uniti si sa acorde un vot de incredere NOULUI PROIECT POLITIC — ALDE.

CITESTE SI: CONGRESUL EXTRAORDINAR al PC a validat FUZIUNEA cu PLR 

“Sunt convins ca intr-un partid mult mai mare valorile conservatoare pot fi mult mai bine auzite de cetateni. A fost o onoare pentru mine sa fiu in fruntea PC pentru mai bine de cinci ani. Va asigur ca va fi o onoare si o responsabilitate si mai mare sa duc impreuna cu dvs partidul la un alt nivel. Va cer sa ramanem uniti. Va chem sa dam acest vot de incredere acestui nou proiect politic, nu numai pentru noi, dar si pentru Romania. ALDE este alternativa pentru romanii care nu se regasesc in nici unul dintre cele doua partide care domina scena politica romaneasca. Prin constituirea celei de-a treia forte politice va propun sa le oferim sansa de a-si regasi valorile democratice europene pentru care s-au luptat in ultimii 25 de ani. Sper ca astazi impreuna sa ajungem la decizia care sa faca din scena politica romaneasca un peisaj in care toti cei ce vor sa faca politica, cei ce aspira la anumite lucruri sa se regaseasca. Am convingerea ca noul partid va lupta pentru valori democratice europene autentice, in care fiecare sa se regaseasca”, a mai spus DANIEL CONSTANTIN.

Sursa foto: realitatea.net