DANIEL CONSTANTIN: Suprafata de teren nelucrata a SCAZUT la sub 300.000 de hectare

Suprafata de teren nelucrata a SCAZUT la sub 300.000 de hectare, de la trei milioane de hectare in perioada 2007-2008, a declarat, miercuri, vicepremierul DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

“In anul 2008 aveam 1,2 milioane de fermieri care lucrau 8,5 milioane de hectare. Astazi numarul fermierilor a scazut la 1,05 milioane, iar numarul hectarelor care sunt lucrate a crescut la aproape zece milioane de hectare. Daca in anii 2007-2008 vorbeam de trei milioane de hectare nelucrate, astazi nu stiu daca mai sunt 300.000 de hectare nelucrate in aceasta tara”, a spus DANIEL CONSTATIN.

Citeste si: Impozit pe terenurile nelucrate de 400 de lei pe hectar! Afla aici detalii despre noua taxa pregatita de Guvern!

Conform ministrului, agricultura romaneasca este polarizata si exista foarte multi fermieri mici, care cultiva suprafete cuprinse intre unu si cinci hectare si foarte putini fermieri mari dar care au cea mai mare suprafata. In context, Daniel Constantin a aratat ca este importanta stimularea clasei de mijloc, respectiv exploatatiile care au peste cinci hectare.

Citeste si: Proprietarii de terenuri nelucrate vor fi amendati daca nu le ingrijesc

Sursa foto: epochtimes-romania.com