Daniel Constantin: Ziua de 21 decembrie este o zi istorica pentru toti romanii

Daniel Constantin

Presedintele PC, Daniel Constantin, a transmis un mesaj, sambata, pe pagina sa de socializare, cu prilejul zilei de 21 decembrie, despre care spune ca este o zi istorica pentru romani deoarece marcheaza inceputul Revolutiei din decembrie 1989 la Bucuresti, dupa evenimentele de la Timisoara.

“Ziua de 21 decembrie reprezinta o zi istorica pentru toti romanii. Aceasta zi marcheaza inceputul Revolutiei romane din anul 1989, la Bucuresti, ce a dus la inlaturarea regimului comunist, condus de Nicolae Ceausescu. In urma cu 24 de ani, la Bucuresti, Nicolae Ceausescu a convocat un mare miting in sprijinul pozitiei sale fata de evenimentele de la Timisoara. Ulterior, mitingul a devenit unul anticomunist, multimea rupand cordoanele fortelor de ordine.

Pe tot parcursul zilei, multi oameni, in general tineri, au manifestat impotriva regimului. In Piata Romana si la Sala Dalles, fortele de ordine au operat arestari si au tras in manifestanti. Sute de persoane s-au regrupat la Universitate unde au ridicat baricade, care au fost sparte cu tancurile, manifestantii fiind imprastiati”, mai scrie Daniel Constantin.

Incepand de sambata, in Capitala se organizeaza o serie de ceremonii militare si religioase la monumentele inchinate eroilor martiri cazuti pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989. Manifestarile dedicate Revolutiei romane au inceput de la jumatatea lui decembrie la Timisoara. implinirea a 24 de ani de la Revolutia din decembrie 1989 se marcheaza in intreaga tara prin depuneri de coroane de flori si ceremonii organizate de autoritatile locale.