Daniel Funeriu a demisionat din PDL: Oamenii din PDL ma suna sa le gasesc un loc in Miscarea Populara

Consilierul prezidential, Daniel Funeriu, si-a anuntat, marti seara, demisia din PDL, dupa ce vicepresedintele partidului, Alin Popoviciu, a anuntat ca va propune excluderea acestuia din partid.

Funeriu a declarat, intr-un interviu pentru ziare.com, ca a demisionat din PDL pentru a nu-si pune colegii in situatia unui conflict de loialitate si a adaugat ca nu isi datoreaza functia de ministru al Educatiei partidului, care l-a preferat pe Catalin Croitoru, ci lui Traian Basescu si Emil Boc.

“Exista o propunere de excludere, care nu a fost respinsa public de conducerea PDL. Nu-mi plac melodramele politice, de aceea imi dau demisia. Nu vreau sa-i pun pe colegii mei din PDL in situatia unui conflict de loialitate: sa ridice mana impotriva conducerii sau sa ridice mana impotriva unui coleg caruia nu au ce-i reprosa”, a spus Funeriu, pentru ziare.com.

“Nu eu am racolat oameni pentru Miscarea Populara, ci oamenii din PDL ma suna sa le gasesc un loc in Miscarea Populara. Nu PDL m-a numit ministru al Educatiei. PDL l-a numit pe celebrul sindicalist Croitoru, pe mine m-au numit Traian Basescu si Emil Boc, la propunerea lui Mircea Miclea”, a mai spus fostul ministru al Educatiei.

Funeriu a mai spus ca PDL a crescut gratie lui Traian Basescu si este de parere ca orice procent peste 7% ar fi o mare performanta pentru PDL, dupa ce s-a dezis de Basescu.

“Referitor la PDL, ecuatia este foarte simpla: a fost un partid de 7% care a crescut la 33% gratie infuziei de speranta si incredere date de agenda de modernizare a lui Traian Basescu. Cele 26% suplimentare au fost, daca vreti, zestrea adusa de Traian Basescu catre PDL. Ar fi firesc ca cele 26%, cel putin, sa revina celor care continua aceasta agenda. Asa va si fi. Asadar, orice procent peste 7% ar fi o mare performanta pentru PDL dupa ce s-a dezis de Traian Basescu. Asta e aritmetica PDL”, a declarat Funeriu.