DANIEL FUNERIU: GUVERNUL PONTA trebuie inlaturat cat mai repede

DANIEL FUNERIU, fost ministru al Educatiei, a afirmat ca guvernul PONTA trebuie INLATURAT cat mai repede, iar presedintele ales KLAUS IOHANNIS fie sa numeasca un premier care sa propune o majoritate viabila sau sa declanseze alegerile anticipate.

“Dilema: daca Ponta nu este dat jos imediat, se face cadou nemeritat lui si pesedeului. Daca Ponta este dat jos imediat nu Ponta deconteaza catastrofa bugetara care va veni in 2015, ci noul guvern (si se poate repeta cazul Boc 2008). Contextul acestei dileme este un PSD demoralizat dar mai organizat decat noul PNL, care este mai entuziast.

CITESTE SI: Catalin Predoiu: Rectificarea bugetara prezentata de Ponta este ilegala. Incalca legea responsabilitatii fiscale si legea finantelor publice 

Solutia acum este sa trecem peste astfel de calcule politice si sa privim interesul national. Asadar: guvernul trebuie sa cada cat mai repede. Dupa? Simplu: daca PNL nu este pregatit sa preia guvernarea sa o spuna la consultarile cu presedintele (prevazute de constitutie) iar acesta fie sa numeasca un premier care propune o majoritate viabila, fie sa mearga pe drumul anticipatelor”, a scris Daniel Funeriu, pe pagina sa personala de Facebook.

CITESTE SI: IOHANNIS, in La Repubblica: Avem nevoie de un Guvern mai eficient, cu viziuni pe termen lung si cu politici de centru-dreapta 

Sursa foto: realitatea.net