DANIEL FUNERIU SI VALERIAN VREME s-au AUTOSUSPENDAT din PMP

DANIEL FUNERIU si VALERIAN VREME s-au autosuspendat din calitatea de membri ai PMP, ca urmare a comunicatului DNA prin care se anunta cererea avizului pentru inceperea urmaririi penale in cazul celor doi fosti ministri, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de formatiunea politica.

“Partidul Miscarea Populara reitereaza sprijinul total si neconditionat pentru functionarea independenta a justitiei, care va face cu siguranta lumina in acest caz”, se mai spune in comunicat.

DNA a cerut avizul pentru aprobarea urmarii penale in cazul lui DANIEL FUNERIU, fost ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 2009-2012. Funeriu e acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Citeste si: DNA acuza ministri din 4 guverne de coruptie in dosarul Microsoft. Ecaterina Andronescu, Mihai Tanasescu sau Daniel Funeriu, printre ministrii vizati

Potrivit DNA, DANIEL FUNERIU ar fi semnat si promovat spre aprobare “Nota privind licentele Microsoft utilizate de catre MECTS in scoli”, in care se atesta, contrar dispozitiilor legale privind achizitiile publice si a clauzelor contractuale din Acordul cadru nr.32 din 12 august 2009, ca acesta „permite incheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente MECTS, pentru scoli”, toate acestea in conditiile in care HG nr.460/2009 nu a reglementat situatia licentelor destinate unitatilor de invatamant.

In data de 17 august 2011, ar fi incheiat un contract de furnizare produse, in baza caruia MCSI s-a obligat sa plateasca pretul aferent numarului total de 179.259 licente, mai mare cu 72.990 fata de numarul de licente utilizabile in sistemul educational in raport cu numarul de computere compatibile cu noile produse software.

De asemenea, VALERIAN VREME, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in perioada septembrie 2010 – februarie 2012 si in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, este acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, constand in aceea ca ar fi incheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente MECTS, pentru scoli – contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 in baza caruia MCSI a efectuat plati totale de 8.825.673,50 euro, in conditiile in care HG nr.460/2009 nu a reglementat situatia licentelor destinate unitatilor de invatamant, iar pretul licentelor nu reflecta discount – ul acordat de Microsoft, nu a dispus masuri cu privire la aspectele sesizate de catre FTS Romania prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate.

Citeste si: Tariceanu: Nu am primit inca cererea DNA privind urmarirea penala a doi senatori, dar justitia trebuie sa isi faca treaba

Vineri, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, LAURA CODRUTA KOVESI, a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, a Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de 9 persoane care au indeplinit functia de ministru.

Acestia sunt: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Dan Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu.