DANIEL IONITA, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare pentru postul de AMBASADOR la CHISINAU

Secretarul de stat pentru afaceri strategice, DANIEL IONITA, a primit, marti, in unanimitate, avizul comisiilor parlamentare reunite de politica externa pentru postul de AMBASADOR al ROMANIEI in REPUBLICA MOLDOVA, transmite Agerpres.

“Romania (…) poate fi un model de integrare pentru REPUBLICA MOLDOVA. Premisele pe care imi voi baza mandatul sunt legate de continuitate, imi propun sa continui ceea ce a facut predecesorul meu la Chisinau, pe consolidare, pentru ca trebuie sa consolidam tot ceea ce s-a facut pana acum pe relatia aceasta speciala, pe diversificare pentru ca, intr-adevar, e loc de a deschide si alte poteci de actiune.

CITESTE SI: AUDIERI AMBASADORI: DAN MIHALACHE A PRIMIT AVIZ FAVORABIL DE LA COMISIILE DE POLITICA EXTERNA. UPDATE

Imi propun sa am o abordare proactiva, sa actionez anticipativ, cu perseverenta, uneori si cu incapatanare, pentru a atinge ceea ce ne-am propus. Imi propun doua obiective prioritare – primul se refera la promovarea integrarii europene a Republicii Moldova, iar al doilea obiectiv fundamental vizeaza reconectarea politica, fizica, strategica a REPUBLICII MOLDOVA la spatiul european”, a declarat DANIEL IONITA, la audierile din comisiile de specialitate. 

DANIEL IONITA a precizat ca pentru atingerea celor doua obiective prioritare pe care si le-a stabilit este necesara consolidarea prezentei investitionale a Romaniei in REPUBLICA MOLDOVA.