DANIEL PETRE, directorul DGRFP Ploiesti, TRIMIS in JUDECATA pentru LUARE de MITA

Directorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Ploiesti, Daniel Petre, a fost trimis marti in judecata de procurorii anticoruptie, el fiind acuzat de doua infractiuni de luare de mita, dintre care una in forma continuata (trei acte materiale), informeaza Agerpres. 

Potrivit unui comunicat de presa al DNA Ploiesti, Daniel Petre Cristian a fost trimis in judecata in stare de arest la domiciliu pentru ca a luat mita in valoare de 60.000 de lei, el avand succesiv, la data faptelor, functiile de director executiv adjunct la Directia Economica din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Prahova, cu atributii delegate de administrator public, si ulterior director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Prahova.

CITESTE SI: MIRCEA COSMA, la DNA Ploiesti in dosarul lui IULIAN HERTANU

In rechizitoriul intocmit de anchetatori se arata ca Petre a primit in trei randuri, in perioada aprilie — mai 2012, de la un denuntator sumele de 20.000 lei, 10.000 lei, respectiv 20.000 lei (in total 50.000 lei), pentru ca, in calitatea sa de director executiv adjunct al Directiei Economice din cadrul CJ Prahova, sa favorizeze o societate la care persoana respectiva avea interese economice, in sensul atribuirii unei lucrari finantate din fondurile CJ privind modernizarea unui drum judetean.

De asemenea, inculpatul a promis ca va face demersuri si in legatura cu efectuarea cu prioritate a platilor catre aceasta societate si pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totala a lucrarii, pe parcursul derularii contractului, se arata in documentul citat.

CITESTE SI: IULIAN HERTANU si SEBASTIAN GHITA, la DNA PLOIESTI. Procurorii au SECHESTRAT o parte a AVERII celor doi 

Ulterior, in aprilie 2013, Daniel Petre, care la acel moment era director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, a primit de la acelasi denuntator suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeasi societate comerciala, cu ocazia unui control derulat de catre inspectorii din subordinea sa.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere pentru mentinerea masurii preventive dispusa in cauza.

Potrivit comunicatului, anchetatorii au dispus disjungerea si continuarea cercetarilor fata de Daniel Petre intr-un dosar separat, aflat la DNA Ploiesti.

Sursa foto www.alpthel.ro