DANIEL PRODAN a murit! Fostul international a suferit un INFARCT! DIDI AVEA NUMAI 44 DE ANI! VIDEO+REACTII

Fostul fotbalist DANIEL PRODAN a murit, miercuri seara, la varsta de numai 44 de ani! Fostul mare international a suferit un infarct, informeaza Libertatea.

UPDATE 2: “Este o adevarata lovitura! Am aflat de moartea lui in urma cu cateva ore… Mi-a fost ca un copil… Nu-mi vine sa cred ce s-a intamplat. E tot ce pot sa spun, am ramas fara cuvinte”, a spus Mircea Sandu pentru ProSport.

“Sunt socat! Mi-a fost coleg de nationala, mi-a fost coleg de birou la FRF, nu a aratat niciodata ca ar fi avut probleme de sanatate. Chiar nu stiu ce s-a intamplat. Jucam fotbal impreuna, depuneam efort si niciodata n-a aratat ca ar fi avut vreo problema”, a declarat si Florin Prunea pentru sursa citata.

”Nu imi gasesc cuvintele. Sunt socat. Nu pot crede asa ceva. Este o veste tulburatoare”, a spus Gabi Balint pentru TV Digi Sport.

“Nici nu-mi vine sa cred… il cunosc de 25 de ani pe baiatul asta… mi-era ca un copil. Avea o rezistenta fantastica la efort! Trecea excelent toate testele medicale. Uitati-va putin la filmulete sa vedeti cum alerga!”, a declarat fostul medic al nationalei, Pompiliu Popescu, pentru Prosport.

“DANIEL PRODAN, fostul jucator al clubului nostru, a murit la varsta de 44 de ani din cauza unui atac de cord. Fotbalistul a jucat pentru Atletico un sezon si jumatate. El a sosit in ianuarie 1997 si a plecat in iunie 1998. In 2012, caile clubului nostru si cele ale jucatorului roman s-au reintersectat atunci cand Atletico a jucat finala EUROPA LEAGUE la Bucuresti, capitala tarii natale. Acolo a vazut Atletico sau cum a castigat titlul european si el era ambasador al finalei. Presedintele, managerul general si conducerea noastră transmit condoleante familiei lui. Odihneste-te in pace, DANIEL PRODAN”, a fost comunicatul postat de Atletico Madrid.

“Vai de capul meu, glumiti? Nu pot să cred… Am avut o zi mai lunga si m-am culcat mai devreme. Sigur nu glumiti? Nu am mai vorbit cu Didi nici eu, nici Belo (n.r. moment in care a izbucnit in plans). Nu am cuvine, socul este enorm. Incredibil… Doamne, Dumnezeule!!! Nu pot sa-mi gasesc cuvintele, vai de capul meu…”, adeclarat Jean Vladoiu pentru jurnalistii de la Prosport.

“Nu vreau sa vorbesc despre asta, acum sunt la el la spital. O sa vorbesc poate maine sau poimaine, dar acum nu pot sa vorbesc despre asta…”, a declarat Basarab Panduru, unul dintre ei mai buni prieteni ai lui DANIEL PRODAN, pentru ProSport.

”Sunt total socat, eu l-am cunoscut in ultima perioada mai bine. Un om si un baiat extraordinar. Condoleante familiei, Dumnezeu sa-l ierte, nu-mi gasesc cuvintele”, a spus Helmuth Duckadam pentru ProSport.

UPDATE 1: “De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan in prima ora de interventie a medicilor. De tot atatea ori i-a fost repornita inima, in pusee de cate 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima data).

Pentru inca doua ore dupa instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele doua echipaje au aflat numele pacientului, de la niste prieteni de familie.

Atacul de cord a survenit la foarte putin timp dupa ce sotia sa a venit de la serviciu. Dupa ce s-au imbratisat, cei doi s-au decis sa puna masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prabusit sub privirile Liciniei si ale fiului sau de 16 ani, Razvan, fotbalist la Atletico Regal Bucuresti”, a scris Dorin Chiotea pe Facebook.

STIRE INITIALA

”Se uita la televizor, s-a chirchit si nimic nu s-a mai putut face. Totul s-a intamplat la ora 20.00”, povestesc cei din familie. La vila din Pipera in care locuia fostul international DANIEL PRODAN a ajuns Mihalache, prieten de familie si fost angajat al FRF.

DANIEL PRODAN are doi copii: o fata, studenta în Olanda, si un baiat, fotbalist la Atletico – Regal Bucuresti.

DANIEL „Didi” PRODAN (n. 23 martie 1972, Satu Mare, d.16 noiembrie 2016, Voluntari) a fost un fost fotbalist roman, care a jucat pentru Echipa nationala de fotbal a Romaniei la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 si la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, DANIEL PRODAN era fratele mai mare al jucatorului Ciprian Prodan de la FC Olimpia Satu Mare.

In martie 2008, DANIEL PRODAN a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obtinute la turneele finale din perioada 1990-2000 si pentru intreaga activitate.

DANIEL PRODAN a inceput sa joace fotbal la echipa-fanion a orasului sau natal, Olimpia Satu Mare. In anul 1991, DANIEL PRODAN si-a facut debutul la echipa mare a Olimpiei. Dupa doua sezoane in care a evoluat pentru echipa satmareana, DANIEL PRODAN a facut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua. Din anul 1993 si pana in 1997, DANIEL PRODAN a evoluat la formatia militara. DANIEL PRODAN a castigat nu mai putin de cinci titluri de Campion al Romaniei cu Steaua, reusind sa se remarce si la Echipa Nationala a Romaniei, la care a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, Cehoslovacia, impotriva nationalei lui Vrabec, Latal sau Dubovsky. Romania avea sa piarda cu scorul de 5-2, insa la sfarsitul campaniei de calificare avea sa se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994. DANIEL PRODAN a fost selectionat de catre antrenorul Anghel Iordanescu in lotul pentru acest Turneu Final.

DANIEL PRODAN avea sa bifeze toate minutele disputate de catre nationala tarii noastre la Mondial, jucand in meciurile cu Columbia, Elvetia, Statele Unite ale Americii, Argentina si Suedia. Dupa turneul final, pe 12 noiembrie 1994, avea sa marcheze primul sau gol la echipa nationala, in meciul cu Slovacia, si ce gol, un gol decisiv, care a asigurat victoria Romaniei cu 3-2. Golul venea in minutul 81, la doar un minut dupa ce slovacii egalasera la 2, iar meciul se disputa chiar pe Ghencea, stadionul cu care era familiarizat atat de bine. Si datorita acestei victorii cu Slovacia, Romania s-a calificat la Campionatul European din 1996, din Anglia, unul din cele mai slabe turnee finale facute de nationala Romaniei, care a pierdut toate cele 3 meciuri si a marcat un singur gol. DANIEL PRODAN nu a evoluat in meciul cu Franta, dar a evoluat in tot meciul cu Bulgaria si pana in minutul 86 in ultimul meci al grupei, cu Spania. In 1997, DANIEL PRODAN avea sa paraseasca Steaua pentru un transfer in Primera Division, la Atletico Madrid.

In primul sezon la Atletico, DANIEL PRODAN a evoluat in 17 meciuri, marcand patru goluri, iar in al doilea sezon tot atatea meciuri, insa fara sa mai marcheze. S-a transferat in anul 1998 in Scotia, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat in niciun meci pentru scotieni, datorita unei grave accidentari la genunchi. In 2000, DANIEL PRODAN s-a intors la Steaua, evoluand un singur meci, asa ca a parasit formatia din Ghencea pentru a juca la concitadina Rocar Bucuresti. DANIEL PRODAN a evoluat in 15 meciuri pentru formatia din Drumul Gazarului, pentru care a marcat si 3 goluri. In timpul sederii sale la Rocar, a evoluat in ultimele sale meciuri pentru echipa nationala, fiind chiar si capitan in cateva meciuri. DANIEL PRODAN s-a retras din nationala dupa meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci castigat de Romania cu 2-0. A mai evoluat la FC National, echipa la care si-a incheiat cariera de jucator, cu o pauza in care a evoluat la Messina in 2002.

Echipele la care a jucat DANIEL PRODAN:

1991-93 Olimpia Satu Mare (Liga 2)

1993-97 Steaua Bucuresti (Liga 1) 121 de meciuri / 10 goluri

1997-98 Atletico Madrid (Primera Division) 34 de meciuri / 4 goluri

1998-00 Glasgow Rangers (Scottish Premier League) 0 meciuri / 0 goluri

2000 Steaua Bucuresti (Liga 1) 1 meci / 0 goluri

2000-01 Rocar Bucuresti (Liga 1) 15 meciuri / 3 goluri

2001-02 FC National Bucuresti (Liga 1) 5 meciuri / 0 goluri

2002 Messina Calcio (Serie B)

2002-03 FC National Bucuresti (Liga 1) 7 meciuri / 0 goluri

1993-2001 – ROMANIA: 54 selectii / 1 gol

”N-am fost Hagi, n-am fost nici Popescu! Dar am fost cel mai bun numar 3 din tara, la vremea mea! Am si-acum imprimat numarul 3 pe piele! In cariera, ori am jucat tot meciul, ori n-am jucat deloc. N-o sa vedeti meciuri in care sa intru in minutul 74” – DANIEL “DIDI” PRODAN.

Sursa text: WIKIPEDIA.ORG,  libertatea.ro
Sursa foto si video: gsp, youtube