Daniela Stanciu, locul 8 in finala la saritura in inaltime la Campionatele Europene de atletism

Sportiva Daniela Stanciu s-a clasat, duminica, pe locul 8 in finala probei de saritura in inaltime, la Campionatele Europene de atletism de la Zurich.

Daniela Stanciu a reusit sarituri care au masurat 1,85 metri, 1,90, 1,94 metri in prima parte a finalei, dupa care a ratat toate cele trei incercari la 1,97 metri in finala de 8, clasandu-se astfel pe pozitia a opta. Medalia de aur a fost castigata de Ruth Beitia (Spania, 2,01 metri), iar pe podium au mai urcat Maria Kuchina (Rusia, 1,99 metri) si Ana Simici (Croatia, 1,99 metri).

Daniela Stanciu, care a reusit prin saritura de 1,94 metri cea mai buna performanta a carierei, a fost ultima reprezentanta a Romaniei la CE de la Zurich, care se incheie duminica.

Tot duminica, Marius Ionescu a abandonat la jumatatea probei de maraton, cand ocupa locul 25, iar Cristina Casandra a incheiat pe locul 12 la 3.000 de metri obstacole.

Citeste si: JO DE TINERET DE LA NANJING. ROBERT GLINTA S-A CALIFICAT IN FINALA PROBEI DE 100 M SPATE

La CE de la Zurich, delegatia tricolora a mai obtinut trei clasari pe locul 7, prin Alina Rotaru la saritura in lungime, respectiv Catalin Cimpeanu, la 100 de metri si Bianca Perie, la aruncarea ciocanului, dar si o clasare pe locul 5, prin Marian Oprea la triplusalt.

De asemenea, Mihai Donisan s-a clasat pe locul 11 la saritura in inaltime, Bianca Razor pe locul 6 la 400 de metri, Marius Cocioran pe locul 23 la 50 de kilometri mars, Mirela Lavric pe pozitia a 8-a la 800 de metri, iar Cristina Sandu pe locul 12 la triplusalt.

Delegatia Romaniei la CE de la Zurich a inclus 24 de sportivi (10 baieti si 14 fete), obiectivul fiind de castigare a doua medalii si 2-3 calificari in finale.