DANUT TIBERIU EPURE, rectorul Universitatii Ovidius din Constanta, retinut sub acuzatia de luare de mita

Danut Tiberiu Epure, rectorul Universitatii Ovidius din Constanta, a fost retinut de procurorii DNA Bucuresti, pentru 29 de zile, in urma acuzatiei de luare de mita.

Conform organelor de ancheta, Tiberiu Epure ar fi solicitat, in luna iulie 2013, suma de 9.000 euro de la doi candidati la Facultatea de Farmacie, in schimbul banilor urmand sa le furnizeze subiectele de la disciplinele de concurs.

Rectorul Universitatii Ovidius ar fi primit 4.000 de euro din partea unuia dintre elevi, contra onorariului Epure oferindu-i subiectele de la materiile biologie si chimie.

In cazul profesorului constantean, procurorii au dovezi care demonstreaza faptul ca rectorul de la Ovidius nu ar fi fost la prima abatere, el procedand similar si in vara anului trecut, atunci cand a solicitat suma de 1.000 euro unui candidat la aceiasi Facultate de Farmacie.

Dupa retinerea profesorului, organele de ancheta au facut doua perchezitii, una la domiciliul acuzatului si a doua la sediul Universitatii Ovidius, chiar in biroul rectorului.

Prof. univ. dr. Danut Tiberius Epure, fost decan al Facultatii de Stiinte Economice, a devenit rector al Universitatii „Ovidius” Constanta in februarie 2012, dupa ce a fost ales de cadrele didactice din universitate, de reprezentantii studentilor din consiliile facultatilor si din Senatul Universitatii.

Luna trecuta, el a devenit si vicepresedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania.

Potrivit declaratiei de avere, prof. Epure detine, impreuna cu sotia sa, un teren de 750 de metri patrati la Techirghiol, doua case de locuit in Constanta, doua autoturisme BMW. Insa averea sa nu se opreste aici. El mai are si bijuterii in valoare de 10.000 de euro, tablouri de 8.000 de euro si conturi in banca cu multe zerouri, deschise la mai multe banci.

Sursa foto: observator.ro