DAREA IN PLATA, ADOPTATA! LEGEA MERGE LA PROMULGARE

LEGEA DARII IN PLATA a fost ADOPTATA, miercuri, in plenul CAMEREI DEPUTATILOR cu 207 voturi pentru, unul impotriva si o abtinere. Legea DARII in PLATA va merge la Palatul Cotroceni unde va trebui PROMULGATA de presedintele KLAUS IOHANNIS care nu mai are la dispozitie varianta reexaminariii pe care a folosit-o deja la finalul anului trecut.

UPDATE: Initiatorul legii, deputatul PNL Catalin Zamfir a scris pe Facebook: “Oameni buni, AM REUSIT!!! Legea darii in plata a fost votata! V-am promis inca de anul trecut, ca pentru a trece legea asta voi pune la bataie tot ce am mai bun in mine, ENERGIE, FORTA, SUFLET! Si am facut-o! N-as fi reusit fara implicarea si sprijinul total al prof. Piperea, care s-a dovenit a fi un partener ireprosabil. N-as fi reusit nici fara sprijinul colegilor din PNL, carora le multumesc, cum le multumesc public si colegilor de la PSD, ALDE, UNPR si UDMR care n-au cedat presiunilor uriase care s-au facut in toata aceasta perioada si au facut posibila adoptarea legii. Nu in ultimul rand multumesc si celor care au rezistat pe baricade pana la final, care au crezut pana in ultima clipa ca BINELE va invinge pana la urma. Voi mi-ati dat, dragi prieteni, forta si energia sa duc pana la capat aceasta batalie!”

Daca IOHANNIS o promulga, legea DARII in PLATA va deveni operationala dupa 15 zile. In data de 18 decembrie, presedintele KLAUS IOHANNIS a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea DARII in PLATA, dupa ce legea fusese adoptata in 25 noiembrie de Camera Deputailor, ca for decizional. Proiectul a fost initiat de deputatul PNL DANIEL ZAMFIR, la text lucrand si avocatul Gheorghe Piperea. Alti 139 de deputati si senatori de la toate partidele si-au pus semnatura pe proiect, ca initiatori.

Intr-o postare pe Facebook, KLAUS IOHANNIS explica atunci de ce forma adoptata de Parlament risca sa creeze noi dificultati celor care au credite imobiliare: “Legea privind DAREA in PLATA este bine-venita, dar forma adoptata de Parlament, in loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultati, mergand chiar pana la imposibilitatea aplicarii ei. Terminologia neclara, necorelarea cu legislatia in vigoare si crearea unor situatii de inechitate intre beneficiarii legii sunt cateva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astazi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului sa defineasca mai riguros termenii folositi, astfel incat sa fie eliminate neclaritatile si evitate confuziile.”

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul