DARIUS VALCOV A DEMISIONAT DIN SENAT si PSD. REACTIA LUI TARICEANU. UPDATE

DARIUS VALCOV, AREST PREVENTIV, DEMISIE, SENAT, JUDECATA, TRAFIC DE INFLUENTA, SPALARE DE BANI, OPERATIUNI FINANCIARE, ACTE COMERT, FUNCTIE, PRIMAR

DARIUS VALCOV, aflat in arest preventiv, dupa ce a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile de primar, senator si ministru, si-a trimis, luni, demisia din functia de parlamentar, la Senat.

UPDATE 14:40: Senatul va lua act de demisia lui DARIUS VALCOV din functia de senator, nefiind necesar un vot, a declarat, luni, presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU.

“A fost primita demisia ( lui Darius Valcov-nr,) si Senatul va lua cunostinta de ea. Aceasta este procedura, nu exista nimic deosebit. La demisie nu exista vot de aprobare sau respingere, se ia act”, a precizat TARICEANU.

De asemenea, VALCOV si-a trimis luni demisia din formatiunea social-democrata la filiala PSD Olt, au precizat surse politice.

 DARIUS VALCOV este senator din 2012, unde a fost ales in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.30 Olt.

Demisia lui DARIUS VALCOV a fost depusa la Secretariatul Senatului, potrivit secretarului institutiei, Ion Vargau.

Plenul Senatului urmeaza sa ia act de demisia acestuia si de vacantarea postului de senator.

Avocata lui DARIUS VALCOV anunta, pe 7 aprilie, in ziua in care procurorii DNA au cerut instantei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventiva pe numele fostului ministru al Finantelor, ca acesta a demisionat din functia de parlamentar.

“Demisia domnului DARIUS VALCOV este un act politic”, spunea la acel moment Lucia Furtuna, avocata lui Valcov.

Cu toate acestea, demisia efectiva a fost trimisa abia luni la Biroul Permanent al Senatului, la distanta de o luna si jumatate de la anuntul facut de avocata lui Valcov.

DARIUS VALCOV, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta, de primar, senator si ministru.

Sursa foto www.observator.ro