DARIUS VALCOV va afla luni daca scapa de ARESTUL PREVENTIV

Fostul ministru al Finantelor Publice, DARIUS VALCOV, solicita din nou Instantei Supreme sa fie eliberat. Magistratii Curtii Supreme judeca vineri contestatia la decizia judecatorilor de respingere a inlocuirii ARESTULUI PREVENTIV cu ARESTUL la DOMICILIU, informeaza postul B1 TV.

UPDATE 23:15: DARIUS VALCOV va afla luni daca va scapa de arestul preventiv. Cei doi magistrati de la Inalta Curte, care au luat, vineri,in discutie contestatia fostului ministru impotriva deciziei prin care i-a fost respinsa cererea de inlocuire a arestarii preventive,nu s-au pus de acord in a pronunta o decizie. Unul dintre judecatori s-a pronuntat in favoarea solicitarii lui VALCOV, al doilea nu a fost de acord.

Astfel, VALCOV va fi prezentat, luni, in fata unui complet de divergenta, dupa ce doi judecatori nu au ajuns la un numitor comun. In complet va intra un al treilea judecator pentru ca decizia sa fie luata cu majoritate. 

Potrivit avocatilor lui DARIUS VALCOV, fostul ministru a recunoscut TRAFICUL de INFLUENTA si faptul ca a luat 1,5 milioane de euro de la omul de afaceri Theodor Berna pentru a-l ajuta sa obtina diverse contracte in judetul Olt.

CITESTE SI: VALCOV si-a dat drumul la gura! Fostul ministru ar fi “TURNAT” doi GREI ai PSD la DNA 

Strategia aparatorilor are la baza faptul ca DARIUS VALCOV este dispus sa colaboreze cu anchetatorii. Din punctul de vedere al apararii, fostul ministru al Finantelor Publice nu reprezinta un pericol.

DARIUS VALCOV a fost ARESTAT PREVENTIV pe data de 2 aprilie. DARIUS VALCOV a mai contestat o data decizia, dar nu a avut castig de cauza.

Sursa foto: rtv.net