DARIUS VALCOV AR PUTEA SCAPA DE PUSCARIE. Fostul ministru a primit AREST la DOMICILIU

DARIUS VALCOV, fostul ministru al Finantelor, ar putea fi ELIBERAT! Decizia apartine judecatorilor de la ICCJ, care au decis punerea sa in AREST la DOMICILIU. Decizia nu este definitiva si procurorii DNA au facut deja recurs. Daca apelul procurorilor anticoruptie va fi respins, in maximum 48 de ore, fostul ministru al Finantelor va fi ELIBERAT!

MINUTA SEDINTEI de JUDECATA:

Admite cererea formulata de inculpatul Valcov Darius Bogdan de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura preventiva a arestului la domiciliu. In temeiul art. 242 alin. 2 din Codul de procedura penala raportat la art.218 din Codul procedura penala, dispune inlocuirea masurii arestarii preventive luata fata de inculpatul VALCOV DARIUS – BOGDAN cu masura preventiva a arestului la domiciliu, pe o durata de 30 de zile, cu incepere de la data ramanerii definitive a prezentei incheieri. In temeiul art.221 alin.1 din Codul de procedura penala, dispune ca inculpatul VALCOV DARIUS – BOGDAN sa nu paraseasca imobilul situat in mun. Slatina, str. Vederii nr. 2, bl. 2, sc. B, et. 3, ap. 7, jud. Olt, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza si de a se supune restrictiilor stabilite de acesta.

CITESTE SI: INCENDIAR VALCOV avea un TELEFON SPECIAL pentru SEX. 5000 de FEMEI i-au trecut prin pat

In temiul art. 221 alin.2 Cod procedura penala, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul VALCOV DARIUS – BOGDAN are urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte in fata organului de urmarire penala si a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat;

b) sa nu comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, cu martorii si cu expertii. Conform art. 221 alin. 4 si 11 din Codul de procedura penala, atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive.

Conform art.221 alin.5 din Codul de procedura penala, pe durata masurii, inculpatul poate parasi imobilul unde locuieste pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora.

In temeiul art. 221 alin.8 din Codul de procedura penala, copia prezentei incheieri se va comunica, de indata, inculpatului VALCOV DARIUS – BOGDAN si autoritatii desemnate cu supravegherea sa, respectiv Politia orasului Slatina, Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor si organelor de frontiera.

 CITESTE SI: VALCOV si-a dat drumul la gura! Fostul ministru ar fi “TURNAT” doi GREI ai PSD la DNA 

Dispune punerea in libertate a inculpatului VALCOV DARIUS – BOGDAN de sub puterea mandatului de arestare preventiva nr. 26/U emis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 2 aprilie 2015, la ramanerea definitiva a prezentei incheieri, daca nu este arestat in alta cauza. Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea cererii de inlocuire raman in sarcina statului. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 25 lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat si procuror.

Sursa foto: realitatea.net