DARIUS VALCOV, AUDIAT timp de doua ore la SEDIUL DNA. UPDATE

Fostul ministru al Finantelor Publice, DARIUS VALCOV, s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acolo unde va fi, din nou, audiat de procurorii anticoruptie. La intrarea in sediul institutiei, DARIUS VALCOV a refuzat sa ofere vreo declaratie jurnalistilor prezenti.

UPDATE 11.00: DARIUS VALCOV a stat in sediul DNA aproximativ o ora, spunand la iesire doar ca de ziua lui isi doreste trecerea Codurilor fiscale.

Reamintim ca, tot astazi, plenul Parlamentului se va reuni pentru a da votul in legatura cu prima solicitare a DNA referitoare la RETINEREA si ARESTAREA PREVENTIVA a lui DARIUS VALCOV in dosarul in care este acuzat de LUARE de MITA si TRAFIC de INFLUENTA.

CITESTE SI: HALUCINANT CARACATITA combinatiilor lui DARIUS VALCOV din judetul OLT 

Pe numele lui DARIUS VALCOV exista doua cereri ale DNA pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive, urmand ca plenul Senatului sa se exprime miercuri prin vot asupra acestora.

In primul dosar, DARIUS VALCOV este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, dupa ce ar fi primit, in calitate de primar al municipiului Slatina, 2 milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti. Faptele ar fi fost savarsite in perioada 2009-2013.

In a doua cerere trimisa la Senat, DNA solicita incuviintarea pentru urmarirea penala si arestarea lui DARIUS VALCOV pentru fapte savarsite ca ministru si senator, si anume, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale.

CITESTE SI: DOSAR CARMEN MARINESCU: CARAUSUL spagii este neam cu DARIUS VALCOV 

Potrivit DNA, noile infractiuni de care este acuzat DARIUS VALCOV au fost comise in ultimii patru ani.

Concret, DARIUS VALCOV este acuzat ca, incepand cu anul 2011, a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii obtinute in virtutea functiilor publice, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea in fapt si pe care le administra prin interpusi.

CITESTE SI: DEZVALUIRI ULUITOARE in dosarul lui DARIUS VALCOV: Ministrul primea MITA in PUNGI DE PLASTIC si avea intalniri in CIMITIR. STENOGRAME 

Procurorii sustin ca banii si bunurile obtinute in urma savarsirii infractiunilor au fost depozitate intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate. Seiful respectiv continea 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur in greutate totala de trei kilograme, un tablou inscriptionat “Renoir”, un tablou inscriptionat “Jean Cocteau” si o pictura pe lemn inscriptionata “Aurel Acasandrei”.

Sursa foto: gandul.info