DARIUS VALCOV a vrut sa cada la pace dar PROCURORII DNA l-au REFUZAT! Fostul ministru dorea sa-l toarne pe BASESCU. UPDATE

Fostul ministru de Finante DARIUS VALCOV s-a prezentat, marti dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), el fiind cercetat pentru TRAFIC de INFLUENTA.

UPDATE 14.35: DARIUS VALCOV a cerut la DNA incheierea unui acord de recunoaștere a vinovatiei, insa a fost refuzat de procurorul de caz, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Exista, de asemenea informatii, potrivit carora DARIUS VALCOV ar fi vrut sa recunoasca luarea de mita in contextul in care ar fi urmat sa il denunte pe fostul presedinte TRAIAN BASESCU, cel care ar fi beneficiat in final de mita luata de fostul ministru pentru ca abanii ar fi fost dati pentru campania electorala a acestuia.

STIRE INITIALA

La intrare, DARIUS VALCOV a refuzat sa faca declaratii presei. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca miercuri contestatia DNA privind ARESTUL la DOMICILIU pentru 30 de zile a lui DARIUS VALCOV.

Dupa ce a respins cererea DNA privind ARESTAREA PREVENTIVA a fostului ministru DARIUS VALCOV, Instanta Suprema a decis joia trecuta ca DARIUS VALCOV sa fie cercetat in AREST la DOMICILIU.

CITESTE SI: A doua cerere de ARESTARE a lui DARIUS VALCOV, votata miercuri in plen. UPDATE

DARIUS VALCOV are mai multe obligatii: sa nu paraseasca imobilul in care locuieste fara permisiunea organului judiciar in fata caruia se afla cauza, a judecatorului de drepturi si libertati si de a se supune restrictiilor stabilite de acestea; sa se prezinte in fata organului de urmarire penala si a judecatorului de drepturi si libertati, a judecatorului de camera preliminara sau a instantei de judecata ori de cate ori este chemat; sa nu comunice cu ceilalti participanti la comiterea infractiunilor, cu martorii, precum si cu ceilalti subiecti procesuali.

Pe durata celor 30 de zile, DARIUS VALCOV poate parasi imobilul unde locuieste pentru prezentarea in fata organelor judiciare, la chemarea acestora.

CITESTE SI: ANUNT BOMBA PONTA si ILIE SARBU au primit TABLOURI de la VALCOV 

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, THEODOR BERNA, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe DARIUS VALCOV, primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA). In schimbul acestor contracte, DARIUS VALCOV ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.

Sursa foto: realitatea.net