Darius Vâlcov, condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare pentru corupție

Darius Vâlcov a fost condamnat, marți, la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru corupție, faptele fiind săvârșite, potrivit DNA, în calitate de primar al Slatinei.

Decizia luată de Tribunalul Dolj nu este definitivă, informează Digi 24.

Darius Vâlcov, fost primar al orașului Slatina în perioada 2004-2012, este acuzat în acest dosar de instigare la dare şi luare de mită. Suma totală primită de Darius Vâlcov se ridică la 4.296.270 lei, precizau procurorii DNA la momentul trimiterii în judecată. Dosarul a fost înregistrat în 2017 la Tribunalul Dolj.

Darius Vâlcov mai este condamnat la 8 ani de închisoare, în prima instanță, și pentru trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. Darius Vâlcov ar fi săvârșit faptele de care este acuzat tot în perioada în care era primar al municipiului Slatina.

Darius Vâlcov a fost considerat eminența cenușie a programului economic PSD și artizan al mai multor măsuri economice controversate, în calitate de consilier al premierului Viorică Dăncilă.

Darius Vâlcov este cel care a gândit și elaborat controversata OUG 114/2018, care a bulversat mai multe sectoare economice (bănci, energie, telecom, fondurile private de pensii).

Sursa foto: realitatea