DARIUS VALCOV a dat explicatii la DNA in legatura cu GALERIA de ARTA pe care urma sa o deschida in Capitala

DARIUS VALCOV, fostul ministru ARESTAT la DOMICILIU pentru LUARE de MITA si ABUZ in SERVICIU,  s-a prezentat, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a explica procurorilor modalitatea prin intermediul careia vroia sa spele banii obtinuti din SPAGI printr-o GALERIE de ARTA.

UPDATE 13.01: DARIUS VALCOV a plecat de la DNA, la iesirea din sediul institutiei el refuzand sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.  “Nu facem justitie la televizor”, a spus DARIUS VALCOV.

Averea fostului ministru de finante, DARIUS VALCOV, este una considerabila. Potrivit unor surse, DARIUS VALCOV detinea APROXIMATIV 100 de TABLOURI semnate Toniza, Picasso, Renoir sau Grigorescu, informeaza postul B1 TV. DARIUS VALCOV a depozitat TABLOURILE la patru persoane de incredere, atat in Bucuresti, cat si in Olt. TABLOURILE au fost achizitionate de la case de licitatii, dintre care doua erau din Bucuresti.

CITESTE SI: Procurorii DNA au gasit 94 de tablouri ale lui VALCOV, 3 sunt semnate de PICASSO

Planul fostului ministru DARIUS VALCOV era de a deschide o GALERIE de ARTA in CAPITALA si astfel sa incerce sa “spele” banii obtinuti din SPAGI. Judecatorii de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au hotarat joi ca fostul ministru de Finante, DARIUS VALCOV, poate fi ARESTAT la DOMICILIU.

DECIZIA nu este DEFINITIVA, dar este executorie. Astfel, procurorii DNA pot contesta decizia. Mandatul intra in vigoare imediat dupa incheierea actelor si este valabila pana pe 24 aprilie, inclusiv.

CITESTE SI: DARIUS VALCOV, plasat in AREST LA DOMICILIU

Sursa foto: captura video