Darius Valcov, investit ministru pentru Buget. Basescu: Preluati un portofoliu extrem de greu

Darius Valcov, investit ca ministru pentru Buget

Presedintele Traian Basescu l-a investit joi, in cadrul unei ceremonii programata joi la ora 11.00, pe Darius Valcov in functia de ministru delegat pentru Buget, dupa ce evenimentul programat initial ieri a fost amanat, deoarece premierul Victor Ponta a anuntat cu 10 minute inainte ca nu poate fi prezent.

La eveniment a participat si premierul Victor Ponta.

Traian Basescu a subliniat, in discursul sau, faptul ca Romania are mai mult angajamente pe care trebuie sa le respecte si l-a rugat pe noul ministru sa fie “un ministru al Romaniei, nu al unor interese electorale”.

Citeste si: VICTOR PONTA: Basescu este deranjat ca PMP nu are grup parlamentar

“O sa fiu extrem de scurt. Luati un portofoliu extrem de greu, daca avem in vedere obligatiile asumate de Romania. Va adresez rugamintea sa fiti un ministru al Bugetului al Romaniei. Sper sa puneti interesele Romaniei deasupra altor interese. Va multumesc mult si daca vreodata veti considera necesar sa ma consultati, in mod cert veti avea ce afla de la mine”, i-a spus seful statului la investire.

Citeste si: CEREMONIA de INVESTITURA a lui DARIUS VALCOV a fost REPROGRAMATA

Sedinta de Guvern programata sa inceapa la ora 10.30 a fost amanata. Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni cu putin inainte de ora 11.00.

Iata comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala:

Programul președintelui României, domnul Traian Băsescu, de joi, 28 august a.c.
Președintele României, domnul Traian Băsescu, va avea joi, 28 august a.c., următorul program public:

• ora 11.00, Palatul Cotroceni, Sala Unirii – ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a domnului Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget (oportunități de imagine pentru toți jurnaliștii acreditați);

• ora 11.30, Palatul Cotroceni, Salonul Albastru – primirea doamnei Catherine Ashton, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politici de Securitate (oportunități de imagine doar pentru cameramanul și fotograful oficiali; imaginile vor fi transmise de îndată presei acreditate).
Departamentul de Comunicare Publică